vitamine D Voedingssupplementen

Waarom Vitamine D zo belangrijk is?

Waarom Vitamine D zo belangrijk is

Vitamine D is essentieel voor een goede gezondheid. Het vergemakkelijkt de opname van calcium en fosfor, bevordert sterke botten en helpt het immuunsysteem te versterken. Vitamine D wordt normaliter door de huid geproduceerd wanneer deze wordt blootgesteld aan ultraviolette B (UVB) -stralen van de zon. Een vitamine D-tekort komt dan ook meer voor in Noord-Europa dan in Zuid-Europa.

Onze levensstijl draait veel om computers, telefoons en technologie waardoor we veel binnen zitten. We hebben minder blootstelling aan UVB-stralen van de zon dan goed voor ons is. Door luchtvervuiling worden UVB-stralen gefilterd voordat ze de grond bereiken wat eveneens een negatief effect heeft op de potentiële productie van onze zonneschijn-vitamine. Dit is een grote zorg omdat een tekort aan vitamine D veel verschillende gezondheidsproblemen kan veroorzaken.

Vitamine D verhoogt de calciumopname in de botten, is van invloed bij het behouden van sterke spieren, is ondersteunend voor normale calciumgehalten in het bloed en is van invloed op het immuunsysteem bij kinderen. Mensen met een donkere huidskleur hebben vaker een lage Vitamine D-spiegel.

Breekbare botten

Vitamine D bevordert de botgroei en vormt een belangrijke element om onze botten sterk en gezond te houden. Een tekort aan vitamine D kan zorgen dat onze botten minder calcium en fosfor opnemen waardoor deze aanzienlijk kunnen verzwakken. Dit kan weer leiden tot allerlei aandoeningen zoals botpijn of osteoporose en kwetsbaarheid voor fracturen (1).

Hoger risico op luchtweginfectie

Meerdere onderzoeken bevestigen dat een tekort aan vitamine D het risico op luchtweginfecties verhoogt, zowel bij volwassenen als bij kinderen (2). De meeste kinderen met een lage vitamine D-spiegel hebben een hoger risico op het ontwikkelen van astma (3).

De beste manier om vitamine D binnenkrijgen id door de tijd die je buitenshuis doorbrengt te verhogen. Wanneer de zon schijnt, wordt de vitamine D-spiegel automatisch verbeterd op een natuurlijke manier. Lekker wandelen in het zonnetje is dus een goed begin en zorgt dat de huid de gezonde UVB-stralen kan absorberen. En je krijgt zelf nog beweging ook.

Niet iedereen heeft de luxe om veel buiten te kunnen zijn en de zon schijnt in Nederland ook niet elke dag. In dat geval kan je de Vitamine D3 aanvullen met een supplement. Met Vitamine D3 van Puori kan je de dagelijkse hoeveelheid Vitamine D3 op peil houden. Volledig natuurlijk en biologisch samengesteld en behorend tot de beste voedingssupple menten die verkrijgbaar zijn.

Referenties

  1. “Suppletie van vitamine D en calcium bij oudere patiënten met fragiliteitsfracturen; The Road not Taken ”, Saini AK, et al., Oktober 2017.
  2. “Serum 25-hydroxyvitamine D-spiegels bij patiënten met granulomatose met polyangiitis: associatie met luchtweginfectie”, Perez, MO, december 2017.
  3. ‘Complexe relaties tussen vitamine D en allergische sensibilisatie bij Puerto Ricaanse 2-jarige kinderen’, Kannan S, et al., Januari 2018.

 

Puori voedingssupplementen

Loading...
Puori Vitamine D3 Voedingssupplementen


Puori D3 Vitamine - Softgels

Puori D3 is onttrokken uit een natuurlijke bron. Vitamine D is essentieel voor ons functioneren. Het draagt bij aan het goed kunnen absorberen van calcium en fosfor en is belangrijk voor sterke botten, een goed functionerend immuunsysteem en een optimale spierfunctie. Gecertificeerd door het onafhankelijke IFIT met de hoogst mogelijke beoordeling gekregen.
___

€ 16,00


Inhoud: 120 softgel capsules Puori Vitamine D3

 16,00
Puori Omega 03 Voedingssupplementen


Puori O3 Omega 3

Omdat ons voedingspatroon de afgelopen decennia drastisch veranderd is, krijgen sommigen vaak te weinig Omega 3 binnen. Puori O3 is getest en gecertificeerd op puurheid en kwaliteit door het onafhankelijke laboratorium IFOS (International Fish Oil Standards) en is beloond met 5 van de 5 sterren. Deze onderscheiding garandeert o.a. de puurheid en de minimale concentratie van 74%.
___

€ 32,50


Inhoud: 120 capsules Puori Omega 3 Softgels

 32,50

Alle Voedingssupplementen bekijken? klik dan hierBEN JIJ 18 JAAR
OF OUDER?

De inhoud van SmartPalace.nl
is alleen geschikt voor volwassenen met
de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je 18 jaar of ouder bent.