vitamine D Voedingssupplementen

Waarom Vitamine D zo belangrijk is?

Waarom Vitamine D zo belangrijk is

Vitamine D is essentieel voor een goede gezondheid. Het vergemakkelijkt de opname van calcium en fosfor, bevordert sterke botten en helpt het immuunsysteem te versterken. Vitamine D wordt normaliter door de huid geproduceerd wanneer deze wordt blootgesteld aan ultraviolette B (UVB) -stralen van de zon. Een vitamine D-tekort komt dan ook meer voor in Noord-Europa dan in Zuid-Europa.

Onze levensstijl draait veel om computers, telefoons en technologie waardoor we veel binnen zitten. We hebben minder blootstelling aan UVB-stralen van de zon dan goed voor ons is. Door luchtvervuiling worden UVB-stralen gefilterd voordat ze de grond bereiken wat eveneens een negatief effect heeft op de potentiële productie van onze zonneschijn-vitamine. Dit is een grote zorg omdat een tekort aan vitamine D veel verschillende gezondheidsproblemen kan veroorzaken.

Vitamine D verhoogt de calciumopname in de botten, is van invloed bij het behouden van sterke spieren, is ondersteunend voor normale calciumgehalten in het bloed en is van invloed op het immuunsysteem bij kinderen. Mensen met een donkere huidskleur hebben vaker een lage Vitamine D-spiegel.

Breekbare botten

Vitamine D bevordert de botgroei en vormt een belangrijke element om onze botten sterk en gezond te houden. Een tekort aan vitamine D kan zorgen dat onze botten minder calcium en fosfor opnemen waardoor deze aanzienlijk kunnen verzwakken. Dit kan weer leiden tot allerlei aandoeningen zoals botpijn of osteoporose en kwetsbaarheid voor fracturen (1).

Hoger risico op luchtweginfectie

Meerdere onderzoeken bevestigen dat een tekort aan vitamine D het risico op luchtweginfecties verhoogt, zowel bij volwassenen als bij kinderen (2). De meeste kinderen met een lage vitamine D-spiegel hebben een hoger risico op het ontwikkelen van astma (3).

De beste manier om vitamine D binnenkrijgen id door de tijd die je buitenshuis doorbrengt te verhogen. Wanneer de zon schijnt, wordt de vitamine D-spiegel automatisch verbeterd op een natuurlijke manier. Lekker wandelen in het zonnetje is dus een goed begin en zorgt dat de huid de gezonde UVB-stralen kan absorberen. En je krijgt zelf nog beweging ook.

Niet iedereen heeft de luxe om veel buiten te kunnen zijn en de zon schijnt in Nederland ook niet elke dag. In dat geval kan je de Vitamine D3 aanvullen met een supplement. Met Vitamine D3 van Puori kan je de dagelijkse hoeveelheid Vitamine D3 op peil houden. Puur natuur en van zeer hoge kwaliteit en behorend tot de beste voedingssupplementen die verkrijgbaar zijn.

Referenties

  1. “Suppletie van vitamine D en calcium bij oudere patiënten met fragiliteitsfracturen; The Road not Taken ”, Saini AK, et al., Oktober 2017.
  2. “Serum 25-hydroxyvitamine D-spiegels bij patiënten met granulomatose met polyangiitis: associatie met luchtweginfectie”, Perez, MO, december 2017.
  3. ‘Complexe relaties tussen vitamine D en allergische sensibilisatie bij Puerto Ricaanse 2-jarige kinderen’, Kannan S, et al., Januari 2018.

Puori voedingssupplementen

Loading...
Spirulina-240-tabletten-1


Spirulina
- 240 tabletten

Spirulina groeit in zoet water en is een groenblauwe fytoplankton alg. Deze algensoort is erg populair onder sporters en mensen die er een bewuste leefstijl op na willen houden, omdat het kan bijdragen aan een verbeterd energieniveau, uithoudingsvermogen en immuunsysteem. Spirulina bevat de 9 meest essentiële aminozuren. Wij adviseren de combinatie spirulina met chlorella.
___

€ 12,95


Inhoud: 240 tabletten
Bij: verbeterd energieniveau, uithoudingsvermogen en immuunsysteem.

 12,95
Multivitamine Puur Natuur compleet pakket


Vitamine C, D, B6, Zink en Magnesium

Het Multivitamine Puur Natuur Compleet pakket bestaat uit vitamines en mineralen die bijdragen aan een goede weerstand. Alle vitamines en mineralen van Puori worden uit puur natuurlijke bron vervaardigd. Vitamine C is belangrijk voor de opname van ijzer en uw weerstand. Vitamine D is belangrijk voor sterke botten, tanden, spieren en uw weerstand. Puori M3 levert u de belangrijke mineralen Magnesium voor uw spieren. En Zink, zeer belangrijk voor een goede werking van het afweer-/immuunsysteem.
___

VAN 54,50 VOOR € 49,95


Inhoud: 20 bruistabletten Puori C3, 120 softgels Puori D3, 120 capsules Puori M3

 54,50