Waarom Turkey Tail gezond voor je is?

Waarom Turkey Tail gezond voor je is?

Waarom Turkey tail gezond voor je is?

In de weelderige bossen van Noord-Amerika en andere delen van de wereld gedijt een bescheiden paddenstoel genaamd Turkey Tail, ook wel bekend als Trametes versicolor. Deze kleurrijke paddenstoel, met zijn unieke concentrische ringen van verschillende tinten, herbergt een schat aan gezondheidsvoordelen die door eeuwen van traditioneel gebruik en modern wetenschappelijk onderzoek zijn bevestigd. Laten we eens dieper ingaan op de verbazingwekkende eigenschappen van Turkey Tail en ontdekken waarom het een integraal onderdeel van een gezonde levensstijl kan zijn.

Turkey Tail in de Oosterse geneeskunde en geschiedenis

Turkey Tail is al eeuwenlang een essentieel onderdeel van traditionele geneeskundige praktijken over de hele wereld, vooral in Azië, waar het wordt gebruikt voor zijn immuunversterkende en ontstekingsremmende eigenschappen. In de moderne tijd heeft wetenschappelijk onderzoek de traditionele kennis over Turkey Tail bevestigd en heeft het aangetoond dat het een rijke bron is van bioactieve verbindingen die een breed scala aan gezondheidsvoordelen bieden.

Hoe Turkey Tail werd ontdekt?

In de inheemse culturen van Noord-Amerika wordt Turkey Tail al eeuwenlang vereerd als een heilige en genezende paddenstoel. Een oude legende van de Cherokee-stam vertelt het verhaal van een krijger die ernstig ziek was en geen hoop meer had op herstel. Op een dag, toen hij rustte onder een oude eik, verscheen er een wijze sjamaan die hem een brouwsel gaf gemaakt van Turkey Tail-paddenstoelen. De krijger dronk het brouwsel en voelde al snel een golf van energie en kracht door zijn lichaam stromen. Na enkele dagen van het innemen van het elixer was de krijger volledig hersteld en kon hij terugkeren naar zijn stam, waar hij werd beschouwd als een levend bewijs van de genezende kracht van Turkey Tail.

Bewezen voordelen van Turkey Tail

  1. Immuunondersteuning: Studies hebben aangetoond dat de polysacchariden in Turkey Tail, zoals beta-glucanen, krachtige immuunmodulerende effecten hebben. Ze stimuleren de activiteit van immuuncellen en helpen het lichaam om infecties te bestrijden en ziekten af te weren. (Bron: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25866155/)
  2. Ondersteuning bij kankerbehandeling: Turkey Tail is misschien wel het meest bekend om zijn potentieel als aanvullende behandeling bij kanker door de documentaire op Netflix: Fantastic Funghi). Onderzoek suggereert dat de polysacchariden in Turkey Tail de activiteit van natuurlijke killercellen kunnen stimuleren en een antitumor-effect kunnen hebben. (Bron: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29116080/). N.B. Kanker is een zeer serieuze aandoening. Wij claimen niet dat Turkey Tail kan worden ingezet als behandelmethode bij kanker. Ga niet zelf dokteren, maar vraag altijd advies van je huisarts, of behandelend arts of geneeskundige.
  3. Ontstekingsremmende eigenschappen: De bioactieve verbindingen in Turkey Tail, waaronder triterpenen en fenolische verbindingen, hebben krachtige ontstekingsremmende eigenschappen. Ze kunnen ontstekingen in het lichaam verminderen en helpen bij het voorkomen van chronische ziekten die worden geassocieerd met ontstekingen, zoals hartziekten en diabetes. (Bron: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25196608/)

Turkey Tail-extracten in capsulevorm of tincturen

Turkey Tail is verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder extracten, tincturen en supplementen. Het wordt vaak gebruikt als aanvulling op de dagelijkse voeding om de algehele gezondheid te ondersteunen en specifieke gezondheidsdoelen te bereiken, zoals het versterken van het immuunsysteem of het ondersteunen van de kankerbehandeling. Het is echter belangrijk om te onthouden dat de effectiviteit van Turkey Tail kan variëren van persoon tot persoon en dat het altijd verstandig is om medisch advies in te winnen voordat je nieuwe supplementen of natuurlijke remedies gaat gebruiken, vooral bij ernstige gezondheidsproblemen of bij het combineren van deze remedies met andere medicatie.

Conclusie waarom Turkey Tail gezond is voor lichaam en geest.

Turkey Tail, met zijn wetenschappelijk bewezen voordelen voor immuunondersteuning, ondersteuning bij kankerbehandeling en ontstekingsremmende eigenschappen, blijft een fascinerende en waardevolle paddenstoel in de wereld van de natuurlijke gezondheid. Door eeuwen van traditioneel gebruik en modern wetenschappelijk onderzoek is de waarde ervan als een natuurlijk genezend middel duidelijk geworden.

Of het nu wordt gebruikt als aanvulling op de dagelijkse voeding voor algehele gezondheidsondersteuning of als onderdeel van een holistische benadering van kankerbehandeling, Turkey Tail biedt een veelzijdige en effectieve manier om de gezondheid te bevorderen en het welzijn te verbeteren.

Met zijn rijke geschiedenis en diepgaande genezende krachten blijft Turkey Tail een inspiratiebron voor degenen die streven naar een gezond en evenwichtig leven, en het blijft een belangrijk onderdeel van de natuurlijke geneesmiddelenkast van vele culturen over de hele wereld.

SmartPalace Turkey Tail uitgelicht

Loading...
Foodsporen Turkey Tail Tinctuur


Foodsporen -
Turkey Tail Tinctuur- 30 ml

Turkey Tail Tinctuur behoort tot de lijn der vitaliserende paddenstoelen. Het is een vloeibaar en krachtig extract, vervaardigd uit een sterk concentraat van de Coriolus versicolor paddenstoel. Al duizenden jaren wordt ‘Turkey Tail’ geprezen in Japan en China. Traditioneel wordt het in thee genuttigd. Met Foodsporen bieden we u een eerlijk, krachtig en puur product aan.
___

€ 29,95


Inhoud: 30 ml
Bij: bestrijden vrije radicalen, versterken immuunsysteem, ontstekingen en ontgiften.

 29,95


Webshop Kermerk