vitamine C Voedingssupplementen

Waarom Vitamine C zo belangrijk voor je is?

Waarom Vitamine C zo belangrijk voor je is?

De meeste energieproducten op de markt zitten boordevol cafeïne, suiker of overmatige B-vitamines. Het liefst heb je een supplement dat als basis natuurlijke plantenextracten gebruikt en is gemaakt van of uit natuurlijke ingrediënten. In het lichaam zit vitamine C in de vorm van ascorbinezuur. Dat is ook vaak de basis van een Vitamine C Preparaat. Het is bekend dat ascorbinezuur bij sommige mensen gastro-intestinale problemen kan veroorzaken (1).

Vitamine C uit natuurlijke bronnen, bijvoorbeeld in de vorm van acerola, goji en rozenbottel, of mineraalgebonden ascorbaten worden door de natuurlijks basis doorgaans beter door het lichaam opgenomen.

Voordelen van het nemen van C3

Immune functie

Vitamine C draagt ​​bij aan de interne werking van het immuunsysteem (2). Dat weten we omdat het in bijzonder hoge concentraties wordt aangetroffen in immuuncellen, die een belangrijke rol spelen bij de bescherming van het lichaam. Vitamine C-tekort kan leiden tot het sterven van immuuncellen (3). Bovendien zijn de antioxiderende eigenschappen van vitamine C essentieel voor immuuncellen om indringers te vernietigen en is het belangrijk voor de regulering en beweging van immuuncellen. Uit diverse proeven onder mensen, die gebukt gingen onder een hoge mate van fysieke stress – bijvoorbeeld marathonlopers  – halveerde vitamine C-suppletie het aantal gevallen van verkoudheid. Wat betekent dat als u regelmatig traint of uw lichaam onder druk zet, het verstandig is om voldoende vitamine C binnen te krijgen.

Oxidatieve stress

Vitamine C is een antioxidant. Vrije radicalen worden door het lichaam aangemaakt uit normale lichaamsfuncties maar we krijgen ze ook binnen via bijvoorbeeld blootstelling aan vervuiling, of verbrand eten. Een antioxidant zoals vitamine C helpt om te voorkomen dat vrije radicalen weefsels van ons lichaam kunnen beschadigen. Dit is bijvorbeeld erg belangrijk na het sporten of na een fysieke inspanning. Wanneer we trainen of zwaar fysiek werk verrichten, worden onze weefsels beschadigd en raken ze ontstoken. Een kleine beetje ontsteking is overigens goed, want het helpt ons om sterker te worden en sneller te herstellen. De balans hierin is bijzonder delicaat (5)

Zenuwfunctie

Zenuwen, zoals immuuncellen, bevatten ook een hoge concentratie vitamine C. Vitamine C beschermt deze cellen tegen oxidatieve stress en helpt bij signalering van de zenuwen. Vitamine C kan helpen om uw zenuwcellen in uw hersenen gezond te houden en correct te laten werken (6).

Vermindering van vermoeidheid en uitputting

Zwakte en vermoeidheid kunnen voortkomen uit een tekort aan vitamine C-tekort. Vitamine C is één van de belangrijkste regulatoren van de ijzerbalans. Vitamine C verbetert de opname van ijzer (7) uit plantaardige voeding in het maagdarmkanaal. IJzer draagt ​​bij aan de vorming van hemoglobine. Hemoglobine transporteert in het bloed het zuurstof door het lichaam en speelt dus een belangrijke rol bij het leveren van zuurstof aan uw weefsels, hersenen, spieren en organen.

Referenties:

  • Alleviation of ascorbic acid-induced gastric high acidity by calcium ascorbate in vitro and in vivo. Lee, J.K., et al. 2018
  • Vitamine C en immuunfunctie. Ströhle, A. en Hahn, A., 2009.
  • Vitamine C bij het voorkomen en behandelen van verkoudheid ”, Hemilä, H., et al., 2013.
  • Spierbeschadiging en ontsteking tijdens herstel na inspanning. Peake, J.M., Neubauer, O., Della Gatta, P.A. en Nosaka, K., 2016.
  • Vitamine C-functie in de hersenen: vitale rol van de ascorbaattransporter SVCT2. Harrison, F.E. en May, J.M., 2009.
  • De rol van vitamine C bij ijzerabsorptie, Hallberg, L., et al., 1989.

 

SmartPalace adviseert Vitamine C3 van Puori. Deze voldoet ruimschoots aan de gestelde kwaliteitseisen en behoort tot de beste natuurlijke en biologische voedingssupplementen die verkrijgbaar zijn.

SmartPalace Supplementen

Loading...
-8%


Vitamine C, D, B6, Zink en Magnesium

Het Multivitamine Puur Natuur Compleet pakket bestaat uit vitamines en mineralen die bijdragen aan een goede weerstand. Alle vitamines en mineralen van Puori worden uit puur natuurlijke bron vervaardigd. Vitamine C is belangrijk voor de opname van ijzer en uw weerstand. Vitamine D is belangrijk voor sterke botten, tanden, spieren en uw weerstand. Puori M3 levert u de belangrijke mineralen Magnesium voor uw spieren. En Zink, zeer belangrijk voor een goede werking van het afweer-/immuunsysteem.
___

VAN 54,50 VOOR € 49,95


Inhoud: 20 bruistabletten Puori C3, 120 softgels Puori D3, 120 capsules Puori M3

 49,95
Puori Vitamine D3 Voedingssupplementen


Vitamine D - 120 Softgels Puori D3

Puori D3 is onttrokken uit een natuurlijke bron. Vitamine D is essentieel voor ons functioneren. Het draagt bij aan het goed kunnen absorberen van calcium en fosfor en is belangrijk voor sterke botten, een goed functionerend immuunsysteem en een optimale spierfunctie. Gecertificeerd door het onafhankelijke IFIT met de hoogst mogelijke beoordeling gekregen.
___

€ 16,00


Inhoud: 120 softgels Puori Vitamine D3

 16,00


BEN JIJ 18 JAAR
OF OUDER?

De inhoud van SmartPalace.nl
is alleen geschikt voor volwassenen met
de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je 18 jaar of ouder bent.