09 apr Waarom probiotica belangrijk voor je zijn?
Waarom Probiotica zo belangrijk voor je zijn
Probiotica belangrijk?
We weten inmiddels al een aardig tijdje hoe belangrijk het is dat de darmflora in je lichaam goed functioneert en dat Probiotica belangrijk zijn. Er is veel informatie over te vinden, maar onderstaande video willen we je niet onthouden.Ā Deze video van Puori over Probiotica is in het Engels. Hieronder kan je op je gemakje de samenvatting van de video lezen, die we voor jou vertaald hebben in het Nederlands.
Korte samenvatting waarom Probiotica belangrijk zijn.
De gezonde bacteriĆ«n in onze darmen, worden microbiotica genoemd. In verhouding tot de ‘gewone’ lichaamscellen zijn dat er ongeveer tien keer zo veel. In feite leven er ongeveer honderd biljoen (100.000 miljard) bacteriĆ«n in onze darmen. Het nut en belang van deze bacteriĆ«n wordt steeds duidelijker. De bacteriĆ«n vormen een essentieel onderdeel van onze gezondheid. Ze zijn zelfs zo belangrijk dat sommige wetenschappers de darmflora tegenwoordig aanduiden als het ‘vergeten orgaan’. Met name vanwege de belangrijke rol die het heeft binnen het immuunsysteem (1).
De gezondheid van de darmen geeft ons een goed beeld van onze algehele gezondheid. De darmflora helpen het immuunsysteem door binnendringende ziekteverwekkers te bestrijden, maar ook door de vriendelijke bacteriƫn juist toe te laten.
Darmbacteriƫn zijn essentieel bij het verteren van voedsel. Bacteriƫn fermenteren vezels (2) en halen zo zoveel mogelijk energie uit de voedingsstoffen (3). In ruil daarvoor krijgen de darmbacteriƫn brandstof die ze zelf nodig hebben. Uit dit vezel-fermentatieproces ontstaat de benodigde energie voor metabole functies van je lichaam. Dat kan zijn om langer te sporten, maar bijvoorbeeld ook om te kunnen blijven focussen tijdens lange vergaderingen.
Studies hebben aangetoond dat de darmflora ook een belangrijke rol kunnen spelen bij het lichaamsgewicht. Een goede microbenbalans in de darmen schijnt positief te zijn voor het verminderen van lichaamsvet (4)
Bij de geboorte is je darmflora vingerafdruk al grotendeels bepaald. Tijdens je leven kan dit nog wel worden beĆÆnvloed. Dat moet ook wel, want onze ‘hedendaagse’ levensstijl heeft er bij veel mensen toe geleid dat de microbensamenstelling niet divers genoeg is. Bijvoorbeeld onder invloed van antibiotica, of door veranderingen in voedingsgewoonten – bijvoorbeeld door te weinig vezels te eten – en doordat we te weinig ‘natuurlijke bacteriĆ«n’ in onze omgeving hebben.
Hoe kan je jouw darmgezondheid verbeteren?
Door regelmatig te sporten / te bewegen, door goed te slapen en door goed om te gaan met stress (6). Deze factoren hebben een belangrijk en positief effect op je darmflora. Voeding speelt een grote rol bij het verbeteren van de diversiteit. Het eten van gefermenteerd voedsel, zoals yoghurt, kefir, of kimchi, maar bijvoorbeeld ook het drinken van kombucha hebben gunstige effecten op je darmflora. (7)
Voedingsmiddelen met “pre-biotische” vezels (niet te verwarren met pro-biotisch) bevatten de eerder genoemde fermenteerbare vezels die darmbacteriĆ«n voorzien van de juiste brandstof om zich te kunnen vermenigvuldigen en te gedijen (8). Prebiotica vind je bijvoorbeeld in asperges, uien en prei.
Als je kiest voor een probiotisch supplement, kies dan voor een product van hoge kwaliteit, dat ook prebiotische vezels bevat.
Referenties:
- “Minireview: Gut microbiotica: het verwaarloosde endocriene orgaan” Clarke, Gerard et al. (2014)
- “Microbiota metaboliet vetzuren met korte ketens, GPCR en inflammatoire darmaandoeningen” Sun, Mingming et al. (2016
- “Fecale concentraties van bacterieel afgeleide vitamine K-vormen worden geassocieerd met darmmicrobiotica-samenstelling, maar niet met plasma- of fecale cytokineconcentraties bij gezonde volwassenen” Karl, J Philip et al. (2017)
- “Rol van darmmicrobiotica in de etiologie van obesitas: voorgestelde mechanismen en literatuuroverzicht” Khan, Muhammad Jaffar et al. (2016)
- “Darm microbioom van de Hadza hunter-gatherers.” Schnorr, Stephanie L., et al. (2014)
- “De impact van voeding en levensstijl op de darmflora en de menselijke gezondheid.” Conlon, Michael en Anthony Bird. (2015)
- “Probiotica en hun gefermenteerde voedingsproducten zijn gunstig voor de gezondheid.” Parvez, S., et al. (2006)
- “Dieetmodulatie van de menselijke darmflora: introductie van het concept van prebiotica.” Gibson, Glenn R. en Marcel B. Roberfroid. 1995
VITAMINES, MINERALEN EN VOEDINGSSUPPLEMENTEN KOPEN
- Vitamine C bruistabletten kopen van Puori, puur natuur
- Vitamine D softgels kopen van Puori, puur natuur
- Omega softgels kopen van Puori, puur natuur
- Magnesium met Zink capsules kopen van Puori, puur natuur
- Probiotica + Vitamine C kopen van Puori, puur natuur
- Collageen peptiden kopen van Puori, puur natuur
MEER INFORMATIE OVER VITAMINES, MINERALEN EN VOEDINGSSUPPLEMENTEN:
- Waarom Vitamine C belangrijk voor je is?
- Waarom Vitamine D belangrijk voor je is?
- Waarom Omega belangrijk voor je is?
- Waarom Magnesium belangrijk voor je is?
- Waarom probiotica belangrijk voor je zijn?
- Waarom Reishi gezond voor je is?
- Waarom Lions mane gezond voor je is?
- Waarom Chaga gezond voor je is?
- Waarom Cordyceps gezond voor je is?
- Waarom ABM / Agaricus Blazei Murill gezond voor je is?
- Waarom Maitake gezond voor je is?
- Waarom AHCC / Shiitake gezond voor je is?
- Waarom Turkey Tail gezond voor je is?
Puori Voedingssupplementen
Puori SB3 – Probiotica (+vitamine C) – 30 sachets
Puori SB3 Probiotica
(+ Vitamine C)
Gezondheid en je goed voelen beginnen. SB3 is ontwikkeld als unieke formule om je darmen in goede gezondheid te houden. De āgoedeā bacteriĆ«n dienen als eerste verdedigingslinie tegen ongewenste ziektekiemen. SB3 ondersteunt de natuurlijke balans van je darmflora.
___
ā¬ 40,00
Inhoud: 30 Puori Probiotica SB3 sachetsPuori CP1 – Collageen peptiden – 30 porties
Puori CP1 - Collageen peptiden - 30 porties
Met Puori CP1 kom je aan je dagelijkse hoeveelheid Collageen. CP1 is de perfecte manier om ervoor te zorgen dat je lichaam de juiste vitale bouwstenen krijgt die je mogelijk mist bij een typisch westers dieet met veel mager vlees, zuivel en plantaardige eiwitbronnen.___