Kratom gewenning voorkomen door af te wisselen

Kratom gewenning voorkomen door af te wisselen

Kratom gewenning voorkomen door af te wisselen

Zoals bij elke psychoactieve stof zal je lichaam uiteindelijk wennen aan Kratom en worden de effecten minder. Dat noemen we Kratom tolerantie of Kratom gewenning. Vaak ontstaat Kratom gewenning  doordat de gebruiker de dosis steeds iets verhoogt om het zelfde effect te blijven voelen. Dat kan een afhankelijkheid creëren waardoor je lever overuren draait om alle stoffen te verwerken. Het is goed om te weten hoe je Kratom gewenning kan voorkomen, want dan kan je lage doses handhaven en nog steeds de voordelen ervaren waar je naar op zoek bent. Het zou zonde zijn als je na verloop van tijd merkt dat Kratom niet meer geeft wat je nodig heeft.

Hoe beheers je Kratom gewenning?

  1. Maak notities van de Kratomsoort, de hoeveelheid en de effecten
  2. Wissel regelmatig van Kratom-soort
  3. Don’t overdo!
  4. Met magnesium kan je Kratom gewenning helpen voorkomen
  5. Verlaag af en toe de hoeveelheid Kratom
  6. Neem regelmatig pauze van Kratom

1. Maak notities van de Kratomsoort, de hoeveelheid en de effecten

Om Kratom gewenning te voorkomen houden sommige mensen houden een schema bij, waarbij ze noteren welke Kratom ze hebben genomen en hoeveel, wat ze ervan merkten etc. Met een schema kun je goed bepalen of de effecten afnemen of gelijk blijven. Niet iedereen heeft dezelfde gevoeligheid. Dus wat voor jou heel goed kan werken, kan voor een ander een veel te lage of veel te hoge dosis zijn.

Als je regelmatig Kratom gebruikt, probeer dan bewust te worden van de reacties van je geest en lichaam tijdens het gebruik van Kratom en maak hier notities van. Achteraf is dat meestal niet meer terug te halen. Noteer bijvoorbeeld voor elke dosis die u neemt de datum, de Kratom-soort, de dosering en je ervaring van de effecten. Op deze manier kan je bepalen wat de voor u minimale hoeveelheid Kratom is die je nodig hebt (Bij Kratom geldt dat meer echt niet altijd beter is)

2. Kratom gewenning voorkom je door regelmatig van soort te wisselen

Je lichaam zal sneller gaan wennen als je vasthoudt aan dezelfde Kratom-soort, waardoor de effecten snel afnemen. Het is dus verstandig om regelmatig te wisselen van soort om Kratom gewenning te voorkomen. Wissel daarbij niet alleen van de soort, maar ook van de kleur. Iedere nerf heeft weer een andere samenstelling van alkaloïden (de werkzame stoffen). Door te wisselen van de kleur nerf krijgt je lichaam tijd om te ontwennen.

Het roteren van soorten en kleuren zal echter de algehele Kratom gewenning niet voorkomen. Houd hiervoor rekening met de volgende stappen.

3. Kratom gewenning kan je voorkomen door niet te overdoen.

Je lichaam past zich sneller aan wanneer uw Kratom-doses elkaar dicht opvolgen. Te snel bijdoseren is dus niet verstandig, Het is raadzaam om minimaal zes tot acht uur tussen de doses aan te houden. Een frequentere inname zal de kans op het ontwikkelen van Kratom gewenning vergroten. Wanneer de Kratom is uitgewerkt duurt het namelijk nog een tijdje voordat alle stoffen uit je lichaam verdwenen zijn, dus houd elke dosis op het minimum dat je nodig acht.

4. Met magnesium kan je Kratom gewenning helpen beheersen

Magnesium versterkt de pijnstillende effecten die voortkomen uit interacties met opioïde receptoren in je hersenen. Deze receptoren beïnvloeden onder andere de mate waarin je pijn ervaart. Dit zijn de receptoren waar sterke pijnstillers op inwerken. Magnesium zou in dat geval dus kunnen bijdragen voor degenen die het gebruiken tegen chronische en acute pijn. Studies hebben aangetoond dat dit veroorzaakt wordt doordat magnesium een ​​NMDA-antagonist is. Van deze receptorantagonisten is aangetoond dat ze centrale overgevoeligheid en opioïdtolerantie verminderen.

Om de magnesiuminname te verhogen op een natuurlijke wijze eet je regelmatig volle granen, peulvruchten, zaden, noten en groene bladgroenten. Je kan ook magnesiumsupplementen nemen.

5. Kratom gewenning voorkom je door af en toe de hoeveelheid te verlagen.

Een goede manier om de Kratom gewenning en afhankelijkheid te verminderen, is door de dagelijkse inname af en toe te verminderen. Verlaag de dagelijkse dosis dan met 50 tot 75 procent van de normale dosis. Je kan de hoeveelheid verminderen of het aantal doses verminderen.

6. Kratom gewenning voorkom je door regelmatig een pauze te nemen van Kratom

Niet iedereen gebruikt Kratom om dezelfde reden. Als je het om recreatieve redenen doet, dan neem je vanzelf voldoende pauzes. Maar ben je een dagelijks gebruiker, dan is het toch verstandig om af en toe even een paar dagen te stoppen. Doe je dit niet dan verdwijnen de effecten sowieso en duurt het veel langer voordat je er weer van kunt profiteren.

 

Wisselpakketten om gewenning te voorkomen

SmartPalace heeft een ruim assortiment aan Kratom om regelmatig te kunnen wisselen van kratomsoort. Deze ‘voordeelpaketten’ met verschillende Kratomsoorten hebben we hieronder voor u op een rijtje gezet.

Kratom wisselpakketten in poedervorm

 

Wil je graag Kratom kopen, maar vind je het lastig om de juiste Kratom te vinden, check dan altijd eerst onze handige Kratomwijzer. Binnen twee klikken zit je op de juiste soort voor jou.

Kratom uitgelicht

Loading...
SALE Euforie Kratom. Ultieme mix van Herbal Palace. Euforie, geluk en welzijn.


Euforie - verkwikkend - moodliftend

De ULTIEME EUFORIE KRATOM MIX, wanneer je op zoek bent naar dat gelukzalige, stemmingsverhogende gevoel wat alleen Kratom je kan geven. Speciaal voor jou geselecteerd en gemixt in perfecte verhoudingen.
___

VAN 16,95 VOOR € 14,75

Inhoud: 25 gram Euforie Kratom

Vanaf  14,75
SALE Kratom Maeng Da Green van Herbal Palace. Rust, relax en energieKalm - Energie - relax

KRATOM SUPER MAENG DA GREEN van Herbal Palace is één van de sterkst verkrijgbare Kratom en geeft een sterk energiegevende, maar toch relaxte gevoel, zelfs bij kleine hoeveelheden.
___

Prijs: € 16,95

Inhoud: 25 gram Maeng Da Green Kratom
35% VOORDEEL bij 4x25 gram

Vanaf  14,75

Alle Kratom Producten bekijken? klik dan hierWebshop Kermerk

 

SmartPalace geniet van een vakantie t/m 30 juli 2024.

Maar je kan natuurlijk wel
gewoon je aankopen doen,
en wel met 15% korting
als beloning voor je geduld

GEBRUIK CODE: VAKANTIE15%

Op 31 juli sturen we je bestelling naar je toe.