Hand die Kratom vasthoudt - Mitragyna speciosa

Feiten en fabels over kratom

Feiten en fabels over Kratom?

Er wordt ontzettend veel beweerd over Kratom. Maar wat is er nu van waar en wat moet je geloven? Kratom lijkt een enorme potentie te hebben op heel veel gebieden binnen de gezondheidszorg zowel fysiek als psychisch en de verslavingszorg. Recreatieve gebruikers zijn bijzonder enthousiast over de voordelen die ze ervaren bij het gebruik van Kratom. Maar er zijn ook andere berichten die minder positief zijn. Wat is er nu van waar en wat niet? Hieronder proberen we meer duidelijkheid te geven en mythes over Kratom te bevestigen, dan wel de ontkrachten.

 

Wat is Kratom?

Kratom is een boom met psychoactieve bladeren, ook wel Mitragyna Speciosa genoemd en is in Nederland sterk in opkomst. Kratom is verwant aan de koffie-familie (Rubiaceae) en groeit in de tropische en subtropische gebieden van Zuidoost-Azië. De ene Kratom-soort geeft je een blij, sociaal, praterig en euforisch gevoel, terwijl de andere Kratom variant er voor zorgt dat je meer gestimuleerd wordt om dingen te doen en je ook een flinke dosis energie geeft. Veel mensen gebruiken de hiervoor geschikte Kratom soorten als slaapmiddel, en ook als pijnstiller wordt het steeds populairder. Sommige soorten geven je een verhoogd libido, terwijl anderen je juist heel erg relaxed maken.

Lees het hele artikel: ‘Wat is Kratom?’

 


Is Kratom verslavend?

Kratom wordt in de recreatieve sfeer steeds meer gebruikt. Het heeft de potentie om je blij, sociaal, praterig, energiek en zelfs euforisch te maken. Het is belangrijk dat je weet wat Kratom is en wat het met je doet. Door de groeiende aandacht die Kratom krijgt, stijgt ook het aantal berichten over Kratom. Maar is Kratom nu eigenlijk verslavend of ligt het net iets anders?

Lees het hele artikel: ‘Is Kratom verslavend?’

 


Kratom en de verschillende kleuren?

Er zijn kratombladeren met rode, witte en groene bladnerven. Daarnaast kennen we ook gele Kratom (geel, goud, bruin en chocolate), maar daarover verderop in dit artikel meer informatie. Als je een Kratom-blad goed bekijkt, dan zie je dat de stengel en de bladnerf een specifieke kleur hebben. Deze kleur bepaalt mede het effect op lichaam en geest. Elke kleur heeft een ander effect, mede veroorzaakt door een andere biologische samenstelling. Over het algemeen worden de stengel en de bladnerf tijdens het maalproces verwijderd. 

Verschillende Kratom-soorten gedijen onder verschillende omstandigheden en bevatten verschillende alkaloïden met elk hun eigen effecten, Het land van afkomst en de specifieke soort zijn ook bepalend zijn voor de biologische samenstelling van de werkende stoffen. In dit artikel beperken we ons tot de verschillen op basis van de kleuren bladnerf.

Lees het hele artikel: ‘de verschillende kleuren Kratom’

 


Is Kratom een alternatief geneesmiddel?

Er moet nog heel veel onderzoek worden gedaan voordat we al de individuele stoffen van Kratom volledig begrijpen en weten hoe ze echt in het lichaam werken en dientengevolge ingezet mogen worden als medicijn. Zo ver zijn we nog niet. Het zou echter naïef zijn om te ontkennen dat deze plant nieuwe en effectieve alternatieve behandelingsopties moet kunnen bieden. Steeds meer mensen proberen Kratom zelf om te kijken wat het voor ze kan betekenen, vooral voor sociale en pijnstillende doeleinden. Mensen die behoefte hebben aan meer energie en positiviteit zien ook steeds vaker het nut in van Kratom. Wanneer je Kratom wil inzetten als alternatief geneesmiddel, doe dit dan altijd in overleg met je huisarts. Er zijn interacties met medicijnen mogelijk.

Lees hier het hele artikel: ‘Is Kratom een alternatief geneesmiddel?’

 


Welke Kratom kan ik het beste gebruiken?

Voor een beginnende Kratom gebruiker is het haast onmogelijk om de vele verschillen van Kratom te onderscheiden en op de juiste manier te kunnen kiezen welke Kratom het beste geschikt is. Wij verkopen alleen Kratom van Herbal Palace aan, aangezien zij één van de weinige leveranciers van Kratom is, die hier direct duidelijkheid over geeft. Bij elke Kratom soort van Herbal Palace wordt duidelijk aangegeven wat het effect hoort te zijn, waarbij ze een onderscheid maken tussen: euforisch, blij, stimulerend, energie, focusverhogend, libidoverhogend, relaxerend en ontspannend. Dat scheelt heel veel uitzoekwerk.

Kijk hier welke Kratom voor jou het meest geschikt is

 


Kan ik Kratom gebruiken om van mijn opiaat-verslaving af te komen?

In februari 2018 is in het tijdschrift Drug and Alcohol Dependence een interessant artikel gepubliceerd, dat grote vraagtekens zet bij het idee dat Kratom gevaarlijk zou zijn. Ze kwamen in het kort wel tot de volgende bevindingen:

  • Kratom (Mitragyna Speciosa) is een psychoactieve plant met een grote potentie, die internationaal meer aandacht hoort te krijgen.
  • Kratom kan het eenvoudiger maken voor gebruikers die moeite hebben om te stoppen met het onnodig gebruik van opiaten / zware pijnstillers. Tevens kan het schadebeperkend zijn.
  • Gebruik van Kratom biedt belangrijke geestelijke- en gezondheidsvoordelen met zich mee die diepergaande studie vereisen.
  • Kratom verbetert bovendien het humeur en werkt angstverlichtend.
  • De ontwenningsverschijnselen en het afhankelijkheidspotentieel van Kratom zijn mild te noemen, wanneer het wordt vergeleken met opiaten, zoals zware pijnstillers.

Lees het hele artikel

 


Kan ik kratom combineren met andere drugs / middelen?

Het is niet ongebruikelijk dat er combinaties van allerlei soorten drugs en smartdrugs worden geprobeerd, op zoek naar de perfecte ervaring en de perfecte combinatie. Combineren van drugs is altijd af te raden. En hoe onschuldig Kratom ook mag zijn, er kunnen wel degelijk interacties ontstaan met medicijnen en andere stoffen die ongewenst zijn. We proberen in dit artikel meer duidelijkheid te geven over de do’s en dont’s m.b.t. Kratom.

Lees het artikel over Kratom combineren met andere drugs

 


Wat moet ik weten als ik Kratom wil proberen/gebruiksaanwijzing?

Voor Kratom geldt dat ‘meer’ niet per se ‘beter’ betekent. Bij een lichte/normale ­dosis voel je binnen 30-60 minuten dat je meer energiek, opgewekt en gestimuleerd bent. Bij een hoge dosis nemen de verdovende eigenschappen de overhand. Neem nooit meer dan de voorgeschreven hoeveelheid. De effecten kunnen 4-8 uur werkzaam zijn.

Lees de Kratom gebruiksaanwijzing

 


Kratom werkt beter als je afwisselt

Zoals bij elke psychoactieve stof zal je lichaam uiteindelijk wennen aan Kratom en worden de effecten minder. Dat noemen we kratom-tolerantie. Vaak ontstaat dit doordat de gebruiker de dosis steeds iets verhoogt om het zelfde effect te blijven voelen. Dat kan een afhankelijkheid creëren en je lever draait overuren om alle stoffen te verwerken. Het is goed om te weten hoe u met Kratom moet omgaan om tolerantie te voorkomen.

Hoe kan ik Kratomtolerantie voorkomen?

SmartPalace Acties

Loading...
-12% Kratom Energie


Energie - Verkwikkend - Meewind

Onze ULTIMATE ENERGIE KRATOM MIX is de ultieme Relax Kratom Mix, wanneer je op zoek bent naar dat fijne, energiegevende, verkwikkende gevoel wat alleen Kratom je kan geven. Het voelt als meewind bij alles wat je doet. Speciaal voor jou geselecteerd en gemixed in perfecte verhoudingen.

VAN 16,95 VOOR € 14,75

Inhoud: 25 gram fijn poeder

 16,95  14,95
-12% Kratom Euforie


Euforie - verkwikkend - moodliftend

Onze ULTIMATE EUFORIE KRATOM MIX is de ultieme Euforiserende Kratom Mix, wanneer je op zoek bent naar dat fijne, blijmakende, verkwikkende, moodliftende, relaxte gevoel wat alleen Kratom je kan geven. Speciaal voor jou geselecteerd en gemixed in perfecte verhoudingen.

VAN 16,95 VOOR € 14,75

Inhoud: 25 gram fijn poeder

 16,95  14,75

Alle Kratom Producten bekijken? klik dan hierBEN JIJ 18 JAAR
OF OUDER?

De inhoud van SmartPalace.nl
is alleen geschikt voor volwassenen met
de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je 18 jaar of ouder bent.