kratom doseren

Kratom doseren

Kratom en doseren?

Kratom doseren voor diverse toepassingen, waaronder recreatief gebruik, pijnbestrijding en het verbeteren van slaap. Kratom doseren op de juiste manier is een belangrijk aspect om de gewenste effecten te bereiken en tegelijkertijd mogelijke risico’s te minimaliseren. Hieronder zullen we een uitgebreid en gedetailleerd stuk verstrekken over het doseren van Kratom, inclusief verschillende factoren om rekening mee te houden en mogelijke richtlijnen.

Factoren die van invloed zijn op Kratom doseren:

Bij Kratom doseren is het niet alleen belangrijk om te bepalen hoeveel je nodig hebt voor het gewenste effect. Er zijn velerlei factoren die de dosering van kratom beïnvloeden. Twijfel dan ook niet als je advies nodig hebt en neem contact op met onze Smartshop als je meer wil weten over Kratom en doseren: klantenservice@smartpalace.nl. Factoren die van invloed zijn, zijn bijvoorbeeld:

 1. Individuele gevoeligheid: Iedereen reageert anders op Kratom, dus de optimale dosering kan variëren van persoon tot persoon. Factoren zoals lichaamsgewicht, metabolisme en algemene gezondheidstoestand spelen een rol bij het bepalen van de juiste dosis.
 2. Doel van gebruik: De dosering kan verschillen afhankelijk van het beoogde doel. Mensen gebruiken Kratom voor diverse redenen, zoals energieboost, pijnverlichting, ontspanning of angstvermindering. Het doel van gebruik kan de dosering beïnvloeden.
 3. Kratomsoort en -vorm: Er zijn verschillende soorten Kratom verkrijgbaar, zoals Red Vein, Green Vein en White Vein, die elk hun eigen unieke effecten hebben. Bovendien kan Kratom worden ingenomen in verschillende vormen, zoals poeder, capsules, extracten of thee. De concentratie van werkzame stoffen kan variëren tussen deze vormen, wat de dosering kan beïnvloeden.

Algemene doseringsrichtlijnen bij het Kratom doseren:

 1. Begin altijd met een lage dosis: Het wordt aanbevolen om met een lage dosis te beginnen, vooral als je nieuw bent met Kratom of als je een nieuwe soort of vorm probeert. Een startdosering kan bijvoorbeeld variëren tussen 1 en 3 gram Kratom, afhankelijk van individuele factoren.
 2. Langzaam opbouwen: Na het innemen van een startdosering, is het verstandig om de reactie van je lichaam af te wachten voordat je de dosis verhoogt. Als de gewenste effecten niet worden bereikt, kan de dosis geleidelijk worden verhoogd met bijvoorbeeld 0,5 tot 1 gram per keer, met tussenpozen van minstens 4-6 uur.
 3. Luister naar je lichaam: Het is belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren en eventuele bijwerkingen of ongewenste effecten op te merken. Als je bijwerkingen ervaart, zoals duizeligheid, misselijkheid of hoofdpijn, kan dit een teken zijn dat de dosis te hoog is en moet worden verlaagd.
 4. Optimale dosering vinden: Het kan enige tijd duren voordat je de optimale dosering voor jouw specifieke behoeften vindt. Experimenteer met verschillende doseringen en observeer hoe je lichaam reageert om de beste dosis te bepalen.

Kratom doseren hoeveel precies?

Onderstaande richtlijnen zijn en blijven richtlijnen en zijn geen advies.

Het allerbelangrijkste om rekening mee te houden: Voor Kratom geldt dat ‘meer’ niet per se ‘beter’ betekent, maar wel dat het een andere uitwerking heeft.

Bij een lichte/normale dosis voel je binnen 15-60 minuten dat je meer energiek, opgewekt en gestimuleerd bent. Echter bij een normale tot hoge dosis nemen de verdovende eigenschappen de overhand. De effecten van Kratom kunnen 4-8 uur werkzaam zijn. De neiging om iets meer te nemen om je nog beter te voelen kan er zijn, maar is onjuist. Meer nemen zorgt er namelijk voor dat de euforische effecten plaats maken voor sederende effecten.
Zie grafiek en uitleg in dit PDF-bestand over Kratom en doseren

KRATOM DOSEREN VOOR EUFORIE / ENERGIE

Wanneer je optimaal wil profiteren van de euforische en energiegevende effecten dan kan je de kratom het best stapelen. Begin met een lichte dosis, bijv. 1,5 gram. Van deze dosis hoef je niet per se direct iets te merken, maar dat is doorgaans schijn, en vooral belangrijk om je sweetspot* op te zoeken en te leren kennen. Twee/drie uur later kan je de dosis herhalen. Bij deze dosis zal je merken dat het effect beter is. Dit kan je drie uur later nogmaals doen. Je dagelijkse dosis voor euforie/energie heb je dan op dat moment bereikt. Pas de volgende dag de hoeveelheid een klein beetje aan en merk het verschil, totdat je je sweetspot gevonden hebt. Let op: deze herhaling geldt alleen bij hele lage doseringen! Bij hogere dosering mag de tussentijd tussen doseringen niet minder dan 6 uur zijn.

KRATOM DOSEREN BIJ SLAAPPROBLEMEN

Wanneer je wil profiteren van de sederende eigenschappen bij slaapproblemen, dan neem je een gemiddelde dosis. Drie gram van een kratomsoort die hiervoor bedoeld is, twee uur voor het slapen gaan. Neem niet meer dan één dosis.

KRATOM DOSEREN BIJ PIJN

Wanneer je optimaal wil profiteren van de sederende eigenschappen bij pijn, dan neem je een gemiddelde tot hoge dosis. Drie / vier gram, maximaal 3 x per dag. Wees je er echter van bewust dat Kratom bij deze hoeveelheden bij veelvuldig gebruik afhankelijkheid kan geven zijn en zorgvuldig handelen dus belangrijk is.

Mogelijke bijwerkingen en risico’s:

Hoewel Kratom over het algemeen als veilig wordt beschouwd bij matig gebruik, kunnen er bij te hoge doses bijwerkingen optreden, waaronder:

 • Misselijkheid en braken
 • Duizeligheid
 • Verlies van eetlust
 • Slaperigheid
 • Verstopping
 • Tolerantie en afhankelijkheid bij langdurig gebruik

Daarom is het belangrijk om de doseringsrichtlijnen te volgen en Kratom met mate te gebruiken. Raadpleeg bij twijfel altijd een arts of een gekwalificeerde zorgverlener.

In conclusie, het doseren van Kratom is een individueel proces dat afhankelijk is van verschillende factoren, waaronder persoonlijke gevoeligheid, het doel van gebruik en de specifieke kenmerken van de Kratomsoort en -vorm. Door met een lage dosis te beginnen, langzaam op te bouwen en naar je lichaam te luisteren, kun je de optimale dosering vinden die aan je behoeften voldoet met minimale risico’s op bijwerkingen.

Vragen?

Mocht je vragen hebben over Kratom en doseren, neem dan gewoon contact met ons op. We geven je graag advies.

E: klantenservice@smartpalace.nl
T: 011 – 857 86 48

SmartPalace Kratom uitgelicht

Loading...
SALE Euforie Kratom. Ultieme mix van Herbal Palace. Euforie, geluk en welzijn.


Euforie - verkwikkend - moodliftend

De ULTIEME EUFORIE KRATOM MIX, wanneer je op zoek bent naar dat gelukzalige, stemmingsverhogende gevoel wat alleen Kratom je kan geven. Speciaal voor jou geselecteerd en gemixt in perfecte verhoudingen.
___

VAN 16,95 VOOR € 14,75

Inhoud: 25 gram Euforie Kratom

Vanaf  14,75
SALE Kratom Maeng Da Green van Herbal Palace. Rust, relax en energieKalm - Energie - relax

KRATOM SUPER MAENG DA GREEN van Herbal Palace is één van de sterkst verkrijgbare Kratom en geeft een sterk energiegevende, maar toch relaxte gevoel, zelfs bij kleine hoeveelheden.
___

Prijs: € 16,95

Inhoud: 25 gram Maeng Da Green Kratom
35% VOORDEEL bij 4x25 gram

Vanaf  14,75
SALE Maeng Da Red Kratom van Herbal Palace - verdovend, relax, ontspanning en euforieVerdovend - Euforie

KRATOM SUPER MAENG DA RED van Herbal Palace is waarschijnlijk de meeste bekende, maar ook de sterkst verkrijgbare Kratom. Het heeft een krachtige, relaxerende en stemmingsverbeterende werking, zelfs al bij kleine hoeveelheden.
___

Prijs: € 16,95

Inhoud: 25 gram Maeng Da Red Kratom
35% VOORDEEL bij 4x25 gram

Vanaf  14,75
SALE Maeng Da Gold Kratom van Herbal Palace - Energie en euforieEnergie - Euforie

KRATOM MAENG DA GOLD van Herbal Palace is een perfecte Kratom voor een dag vol met energie en goede zin. Het fijne aan deze Kratom is dat het met de energie tegelijkertijd een euforische glow geeft.
___

Prijs: € 16,95

Inhoud: 25 gram Maeng Da Gold Kratom
35% VOORDEEL bij 4x25 gram

Vanaf  14,75
SALE Kratom Maeng Da White van Herbal Palace. Rust, relax, ontspannend.Kalm - Relax - euforie

KRATOM MAENG DA WHITE van Herbal Palace is een echte allrounder, wordt veel gebruikt voor zijn verdovende eigenschappen, maar kan ook dat lekkere euforische gevoel geven of juist heel relaxed aanvoelen.
___

Prijs: € 16,95

Inhoud: 25 gram Maeng Da White Kratom
35% VOORDEEL bij 4x25 gram

Vanaf  14,75
-28% Kratom Maeng Da voordeelpakket van Herbal Palace


 

Red, White, Green en Gold

HET KRATOM MAENG DA (4x) POEDER is alle 4 de sterkste Maeng Da varianten van herbal Palace, in één compleet voordeelpakket (3=4). Het voordeelpakket geeft je de mogelijkheid om regelmatig te wisselen van Kratom om gewenning te voorkomen.
___

VAN 66,00 VOOR € 47,50

Inhoud: 4 x 25 gram Maeng Da kratom:
Super Maeng Da White | Super Maeng Da Green | Super Maeng Da Gold | Super Maeng Da Red

Oorspronkelijke prijs was: € 66,00.Huidige prijs is: € 47,50.


Webshop Kermerk

 

SmartPalace geniet van een vakantie t/m 30 juli 2024.

Maar je kan natuurlijk wel
gewoon je aankopen doen,
en wel met 15% korting
als beloning voor je geduld

GEBRUIK CODE: VAKANTIE15%

Op 31 juli sturen we je bestelling naar je toe.