Waarom Shiitake gezond voor je is? Waarom AHCC gezond voor je is?

Waarom Shiitake gezond voor je is?

Waarom Shiitake gezond voor je is?

Dat Shiitake gezond voor je is dat weten we al eeuwenlang. Je vindt hem in de dichte bossen van Azië, waar de lucht zoet is van vocht en het zonlicht filtert door de bladeren. Shiitake, met zijn kenmerkende vlezige textuur en aardse smaak, heeft een rijke geschiedenis van gebruik in de traditionele geneeskunde en wordt al eeuwenlang gewaardeerd om zijn geneeskrachtige eigenschappen. Laten we eens dieper ingaan op de verbazingwekkende voordelen van Shiitake en ontdekken wat AHCC toevoegt aan deze algehele gezondheidsschat.

Shiitake in de Traditionele en Moderne Geneeskunde

Shiitake heeft een lange geschiedenis van gebruik in de traditionele Chinese geneeskunde vanwege zijn vermeende geneeskrachtige eigenschappen. Het wordt vaak gebruikt ter ondersteuning van het immuunsysteem, ter bevordering van de algehele gezondheid en ter verlichting van verschillende gezondheidsproblemen. Moderne wetenschappelijke studies hebben de traditionele kennis over Shiitake bevestigd en hebben aangetoond dat het een bron is van bioactieve verbindingen met diverse gezondheidsvoordelen.

Hoe Shiitake werd ontdekt

In een afgelegen dorpje diep in de bergen van Japan woonde eens een oude, wijze vrouw genaamd Yumi. Yumi was bekend in de omliggende dorpen vanwege haar uitzonderlijke kennis van kruiden en geneeskrachtige planten, maar het was haar geheime Shiitake-recept dat haar echt beroemd maakte.

Volgens de legende stond Yumi bekend om haar magische Shiitake-soep, die ze met grote zorg en toewijding bereidde. Haar geheime ingrediënt was echter niet alleen de Shiitake-paddenstoel zelf, maar ook haar liefde en zorg voor degenen die het consumeerden.

Mensen van verre kwamen naar Yumi toe om haar beroemde soep te proeven, en velen beweerden dat ze zich na het eten ervan energieker en gezonder voelden dan ooit tevoren. De legende van Yumi’s magische Shiitake-soep verspreidde zich snel door de bergen en al snel stonden mensen urenlang in de rij voor een kommetje van haar heerlijke brouwsel.

Hoewel Yumi haar geheim nooit volledig prijsgaf, geloofden velen dat het de liefde en zorg waarmee ze haar soep bereidde was die het zo speciaal maakte. En zo werd Yumi’s legendarische Shiitake-soep niet alleen een symbool van gezondheid en welzijn, maar ook van de kracht van liefde en zorg in alles wat we doen.

Bewezen voordelen van Shiitake

  1. Immuunondersteuning: Onderzoek heeft aangetoond dat Shiitake paddenstoelen bioactieve verbindingen bevatten, zoals polysacchariden en beta-glucanen, die het immuunsysteem kunnen versterken en de weerstand tegen ziekten kunnen verbeteren. (Check het zelf: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25866155/)
  2. Cholesterolverlaging: Studies suggereren dat Shiitake-extracten kunnen helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte in het bloed en het bevorderen van een gezond cholesterolprofiel. (Check het zelf: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21138821/)
  3. Ontstekingsremmende eigenschappen: De bioactieve verbindingen in Shiitake hebben ook ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam en het voorkomen van chronische ziekten die daarmee gepaard gaan. (Check het zelf: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28605363/)

AHCC: een krachtige aanvulling op Shiitake

AHCC, of Active Hexose Correlated Compound, is een extract van Shiitake-paddenstoelen dat speciaal is ontwikkeld om de immuunfunctie te ondersteunen. Het wordt geproduceerd door het combineren van Shiitake-extract met enzymen die de paddenstoel verder afbreken tot kleinere moleculen, wat resulteert in een geconcentreerde en bioactieve mix van verbindingen.

Shiitake en AHCC zijn beide afkomstig van Shiitake-paddenstoelen, maar ze verschillen in hun vorm, samenstelling en toepassingen:

  1. Shiitake: Shiitake is een eetbare paddenstoel die al eeuwenlang wordt gebruikt in de Aziatische keuken vanwege zijn unieke smaak en textuur. Het wordt ook gewaardeerd om zijn geneeskrachtige eigenschappen en wordt traditioneel gebruikt in de Chinese en Japanse geneeskunde ter ondersteuning van het immuunsysteem, de levergezondheid en meer.
  2. AHCC (Active Hexose Correlated Compound): AHCC is een extract dat wordt geproduceerd door Shiitake-paddenstoelen te kweken op een voedingsbodem van rijstzemelen en vervolgens te extraheren met behulp van geavanceerde technieken. Het is een geconcentreerde mix van bioactieve verbindingen, waaronder polysacchariden, aminozuren, lipiden en mineralen. AHCC wordt specifiek ontwikkeld als een voedingssupplement om de immuunfunctie te ondersteunen en wordt vaak ingenomen om het immuunsysteem te versterken en de algehele gezondheid te bevorderen.

Kortom, Shiitake is de paddenstoel zelf, terwijl AHCC een geconcentreerd extract is dat is afgeleid van Shiitake en wordt gebruikt als voedingssupplement vanwege zijn potentiële immuunondersteunende en gezondheidsbevorderende eigenschappen.

Wat AHCC gezond maakt?

Het bevat een unieke mix van polysacchariden, aminozuren, lipiden en mineralen die synergetisch werken om het immuunsysteem te versterken en de algehele gezondheid te ondersteunen. Studies hebben aangetoond dat AHCC de activiteit van immuuncellen kan verbeteren, ontstekingen kan verminderen en de weerstand tegen ziekten kan verbeteren.

Hoe wordt AHCC gemaakt?

AHCC wordt geproduceerd door Shiitake-paddenstoelen te kweken op een voedingsbodem van rijstzemelen en ze vervolgens te extraheren met behulp van geavanceerde technieken. Het extractieproces omvat het gebruik van enzymen om de celwanden van de paddenstoelen af ​​te breken en de bioactieve verbindingen vrij te maken. Het resulterende AHCC-extract wordt vervolgens gezuiverd en geconcentreerd tot een poeder of vloeibare vorm die gemakkelijk kan worden ingenomen als voedingssupplement.

De Voordelen van AHCC

Naast de voordelen die het deelt met Shiitake, biedt AHCC specifieke voordelen vanwege zijn geconcentreerde en bioactieve aard. Enkele van de potentiële voordelen van AHCC zijn onder meer:

Immuunondersteuning: AHCC kan de immuunfunctie versterken en helpen bij het bestrijden van infecties en ziekten.

  1. (Check het zelf: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4439680/)

Antioxidantwerking: Het kan helpen bij het neutraliseren van schadelijke vrije radicalen en het verminderen van oxidatieve stress.

  1. (Check het zelf: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15515983/)

Levergezondheid: AHCC kan de leverfunctie ondersteunen en helpen bij het ontgiftingsproces.

  1. (Check het zelf: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22752676/)

Shiitake-extracten en/of AHCC extracten in capsulevorm of tincturen

Shiitake en AHCC zijn beschikbaar in verschillende vormen, waaronder capsules en tincturen. Door Shiitake en/of AHCC op te nemen in je dagelijkse routine, kun je profiteren van de vele gezondheidsvoordelen die deze opmerkelijke paddenstoel te bieden heeft. Of je het nu toevoegt aan je ochtendsmoothie, je favoriete gerecht of als supplement neemt, Shiitake en AHCC kunnen een waardevolle aanvulling zijn op een gezonde levensstijl.

Conclusie waarom Shiitake gezond is waarom AHCC is.

Shiitake en AHCC vertegenwoordigen beide waardevolle toevoegingen aan een gezonde levensstijl vanwege hun unieke en complementaire gezondheidsvoordelen. Terwijl Shiitake een rijke bron van bioactieve verbindingen is die het immuunsysteem kunnen versterken en ontstekingen kunnen verminderen, biedt AHCC een geconcentreerde en krachtige vorm van deze verbindingen die specifiek is ontwikkeld om de immuunfunctie te ondersteunen.

Door zowel Shiitake als AHCC op te nemen in je dagelijkse routine, kun je profiteren van een uitgebreide immuunondersteuning en een algehele verbetering

SmartPalace Shiitake uitgelicht

Loading...
AHCC Extract


AHCC® Extract (60 capsules)

Origineel AHCC®-extract uit het mycelium van de shiitake-paddenstoel. Rijk aan waardevolle polysachariden, met minimaal 10% alfaglucanen met korte keten. Geproduceerd in een uniek gepatenteerd proces bestaande uit meertrapsteelt en fermentatie met behulp van waardevolle enzymen. Vrij van pesticiden, veganistisch, geen genetische manipulatie, geen additieven.
___

€ 55,00


Inhoud: Sunday AHCC® 60 capsules
Voor advies over het gebruik en de werking kunt u contact opnemen met onze Mycotherapeut. Stuur een email naar klantenservice@smartpalace.nl

 55,00
SHIITAKE Tinctuur (KÄÄPÄ) Vitaliserende Paddenstoelen Extract Tinctuur 30 ml


KÄÄPÄ -
Shiitake Tinctuur - 30 ml

Hoogwaardige Shiitake tincturen van KÄÄPÄ Mushrooms. Zuiver en puur, zonder de toevoeging van vulstoffen of granen.
___

€ 19,95


Inhoud: 30 ml
Bij: Voor advies over het gebruik en de werking kunt u contact opnemen met onze Mycotherapeut. Stuur een email naar klantenservice@smartpalace.nl

 19,95
SUNDAY IMMUNE ACTIVE +AHCC® Sunday Vitaliserende Paddenstoelen Extract 90 capsules


Sunday Immune Active + AHCC® Extract (90 capsules)

Premium actieve Immune Active + AHCC® ingrediënten in hun puurste vorm. Rechtstreeks afkomstig van 's werelds beste producenten. Volledige vermijding van alle onnodige additieven en hulpstoffen. Exclusief gebruik van waardevolle natuurlijke ingrediënten voor additieven. Geschikt voor vegetariërs.
___

€ 38,95


Inhoud: 90 Sunday Immune Active + AHCC capsules
Bij: Voor advies over het gebruik en de werking kunt u contact opnemen met onze Mycotherapeut. Stuur een email naar klantenservice@smartpalace.nl

 38,95


Webshop Kermerk