opiatenverslaving

Kan ik Kratom gebruiken om van mijn verslaving af te komen?

Kan ik Kratom gebruiken om van mijn opiaat-verslaving af te komen?

Er mag nog veel meer onderzoek worden gedaan naar de effecten van Kratom, maar de betrokken partijen staan – ondanks de talloze positieve gebruikerservaringen –  net als bij onderzoeken naar de geneeskrachtige werking van Cannabis, om de welbekende redenen niet te springen. Toch zijn er een paar in het oog springende onderzoeken die positieve resultaten laten zien.

In februari 2018 is in het tijdschrift Drug and Alcohol Dependence een interessant artikel gepubliceerd, dat grote vraagtekens zet bij het idee dat Kratom gevaarlijk zou zijn. Ze kwamen in het kort wel tot de volgende bevindingen:

  • Kratom (Mitragyna Speciosa) is een psychoactieve plant met een grote potentie, die internationaal meer aandacht hoort te krijgen.
  • Kratom kan het eenvoudiger maken voor gebruikers die moeite hebben om te stoppen met het onnodig gebruik van opiaten / zware pijnstillers. Tevens kan het schadebeperkend zijn.
  • Gebruik van Kratom biedt belangrijke geestelijke- en gezondheidsvoordelen met zich mee die diepergaande studie vereisen.
  • Kratom verbetert bovendien het humeur en werkt angstverlichtend.
  • De ontwenningsverschijnselen en het afhankelijkheidspotentieel van Kratom zijn mild te noemen, wanneer het wordt vergeleken met opiaten, zoals zware pijnstillers.

Een andere studie komt van het University of Rochester Medical Center (URMC) en de University of British Columbia. Zij beoordeelden de resultaten van 13 uitgebreide onderzoeken, verricht onder bijna 30.000 personen. De onderzoekers concludeerden dat Kratom een gunstige potentie heeft als vervangend middel bij opiaten-verslaving. Ze stelden niet alleen dat ontwenningsverschijnselen sterk afgezwakt worden, maar dat ook de craving (behoefte) sterk afneemt als gevolg van de euforische eigenschappen van Kratom. Ook Kratom kan zorgen voor lichte ontwenningsverschijnselen na langdurig gebruik, maar deze worden door de meesten als mild tot zeer mild omschreven in vergelijking met de ontwenningsverschijnselen van de opiaten waaraan de gebruiker verslaafd was.

Kratom verzwakt opiaten-ontwenningsverschijnselen

Kratom lijkt dus wel degelijk de opiaten-ontwenningsverschijnselen sterk te verzwakken, maar dit moet nog verder worden onderzocht. Er wordt duidelijk wel verondersteld dat mitragynine de adrenerge (m.b.t. adrenaline) en serotonerge (m.b.t. serotonine) routes stimuleert, die analgesie (ongevoeligheid voor pijn) versterken. Men vermoedt dat hierdoor de zware ontwenningsverschijnselen worden afgezwakt en tevens de hunkering naar de verslavende stof vermindert, waardoor een terugval minder waarschijnlijk is.

Opiatenverslaving moet niet worden onderschat

Verslaving aan opiaten is een serieus fenomeen en wordt in Amerika zelfs een epidemie genoemd. Daar is het alleen al goed voor 200 sterfgevallen per dag die aan de gevolgen van opiatenverslaving overlijden. De grootste drugsplaag die Amerika ooit gekend heeft. En dat moet je dus afzetten tegen verslavingen aan heroïne, crack, etc.

Een groter veroorzaker van de problemen komt cynisch genoeg wel door toenemend gebruik van bijvoorbeeld heroïne, omdat deze makkelijker, en goedkoper verkrijgbaar is dan de opiaten zelf. De Mexicaanse drugskartels spelen hier handig op in.

Door de komst van fentanyl (een zeer sterke pijnstiller) werd het probleem in Amerika onhoudbaar. Men vermoed dat o.a. Prince aan deze stof is overleden, omdat hij niet wist dat hij fentanyl had ingenomen. Fentanyl echter, is ongeveer 30 maal krachtiger dan heroïne. Dus 30 mg heroïne staat gelijk aan 1 mg fentanyl. Dan vindt een overdosis snel plaats.

Er lopen op dit moment vele rechtszaken tegen geneesmiddelen-­bedrijven die de epidemie veroorzaakten, vanwege de vele bedrieglijke en vaak zelfs kinderlijk ogende reclamespotjes, maar ook vanwege het feit dat de bedrijven (bewust) nalieten om duidelijk te waarschuwen voor de verslavende effecten van de pijnstillers. De schadevergoedingen lopen in de vele miljarden dollars. Ook in Nederland is er een toename in het gebruik van opiaten, bijvoorbeeld OxyContin, wat weer krachtiger is dan morfine.

We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de onderzoeken.

 

Wil je graag Kratom kopen, maar vind je het lastig om de juiste Kratom te vinden, check dan altijd eerst onze handige Kratomwijzer. Binnen twee klikken zit je op de juiste soort voor jou.

SmartPalace Acties

Loading...
Euforie kratom Capsules


Euforie - verkwikkend - moodliftend

De ULTIEME MIX EUFORIE KRATOM CAPSULES, wanneer je op zoek bent naar dat blijmakende, verkwikkende en relaxerende gevoel wat alleen Kratom je kan geven. Speciaal voor jou in capsules gedaan, vanwege de wat bittere smaak van Kratom. In hogere dosering werkt deze Kratom verdovend en pijnstillend.
___

PRIJS: € 18,95

Inhoud: 25 capsules euforiserende Kratommix (20 gram)

 18,95
-13% Euforie Kratom. Ultieme mix van Herbal Palace. Euforie, geluk en welzijn.


Euforie - verkwikkend - moodliftend

De ULTIEME EUFORIE KRATOM MIX, wanneer je op zoek bent naar dat blijmakende, verkwikkende en relaxerende gevoel wat alleen Kratom je kan geven. Speciaal voor jou geselecteerd en gemixt in perfecte verhoudingen.
___

VAN 16,95 VOOR € 14,75

Inhoud: 25 gram fijn poeder

 14,75
-12% Energie Kratom. Ultieme mix van Herbal Palace, Energie en stimulatie.


Energie - Verkwikkend - Meewind

De ULTIEME ENERGIE KRATOM MIX, wanneer je op zoek bent naar dat fijne, energiegevende, verkwikkende gevoel wat alleen Kratom je kan geven. Het voelt als meewind bij alles wat je doet. Speciaal voor jou geselecteerd en gemixt in perfecte verhoudingen.
___

VAN 16,95 VOOR € 14,75

Inhoud: 25 gram fijn poeder

 14,95
Kratom Maeng Da Green van Herbal Palace. Rust, relax en energieKalm - Energie - relax

KRATOM SUPER MAENG DA GREEN van Herbal Palace is één van de sterkst verkrijgbare Kratom en heeft een sterk energiegevende, maar toch relax, zelfs bij kleine hoeveelheden.
___

Prijs: € 16,95

Inhoud: 25 gram fijn poeder Kratom van superieure kwaliteit

 16,95
Maeng Da Red Kratom van Herbal Palace - verdovend, relax, ontspanning en euforieVerdovend - Euforie

KRATOM SUPER MAENG DA RED van Herbal Palace is waarschijnlijk de meeste bekende, maar ook de sterkst verkrijgbare Kratom. Het heeft een krachtige, relaxerende en stemmingsverbeterende werking, zelfs al bij kleine hoeveelheden.

___

Prijs: € 16,95

Inhoud: 25 gram fijn poeder Kratom van superieure kwaliteit

 16,95
Maeng Da Gold Kratom van Herbal Palace - Energie en euforieEnergie - Euforie

KRATOM MAENG DA GOLD van Herbal Palace is een perfecte Kratom voor een dag vol met energie en goede zin. Het fijne aan deze Kratom is dat het met de energie tegelijkertijd een euforische glow geeft.
___

Prijs: € 16,95

Inhoud: 25 gram fijn poeder Kratom van superieure kwaliteit

 16,95
Kratom Maeng Da White van Herbal Palace. Rust, relax, ontspannend.Kalm - Relax - euforie

KRATOM MAENG DA WHITE van Herbal Palace is een echte allrounder, wordt veel gebruikt voor zijn verdovende eigenschappen, maar kan ook dat lekkere euforische gevoel geven of juist heel relaxed aanvoelen.
___

Prijs: € 16,95

Inhoud: 25 gram fijn poeder Kratom van superieure kwaliteit

 16,95
-28% Kratom Maeng Da voordeelpakket van Herbal Palace


 

Red, White, Green en Gold

HET KRATOM MAENG DA (4x) POEDER is alle 4 de Maeng Da varianten van herbal Palace, in één compleet voordeelpakket (3=4). Het voordeelpakket geeft je de mogelijkheid om regelmatig te wisselen van Kratom om gewenning te voorkomen.
___

VAN 66,00 VOOR € 47,50

Inhoud: 4 x 25 gram fijn kratompoeder: - Super Maeng Da White | Super Maeng Da Green | Super Maeng Da Gold | Super Maeng Da Red

 47,50

Alle Kratom Producten bekijken? klik dan hierBEN JIJ 18 JAAR
OF OUDER?

De inhoud van SmartPalace.nl
is alleen geschikt voor volwassenen met
de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je 18 jaar of ouder bent.