Waarom Reishi gezond voor je is?

Waarom Reishi gezond voor je is?

Waarom Reishi gezond voor je is?

Dat Reishi gezond is, dat weet we al honderden jaren. Reishi, ook bekend als Ganoderma lucidum en Lakzwam in het Nederlands, is een paddenstoel die al eeuwenlang wordt gewaardeerd in de traditionele Oosterse geneeskunde vanwege zijn vele gezondheidsvoordelen. In dit artikel laten we de bewezen voordelen van Reishi zien, evenals het gebruik ervan in de moderne praktijk en de historische context ervan verkennen en laten zien waarom Reishi gezond voor je is.

Reishi in de Oosterse geneeskunde en geschiedenis

Reishi heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot het oude China, waar het werd beschouwd als een krachtig tonicum voor een lang leven en een gezondheidspromotor. In de traditionele Chinese geneeskunde werd Reishi vaak gebruikt om het immuunsysteem te versterken, de vitaliteit te verbeteren en het lichaam in balans te brengen. Het werd ook beschouwd als een middel om de geest te kalmeren en spirituele helderheid te bevorderen. Door de eeuwen heen heeft Reishi een prominente plaats ingenomen in talloze teksten over kruidengeneeskunde en folklore, waar het wordt geprezen om zijn helende eigenschappen en mystieke krachten.

Hoe Reishi werd ontdekt?

In het hart van het oude China, omringd door weelderige bossen en majestueuze bergen, leefde een wijze genezer genaamd Meester Li. Meester Li stond bekend om zijn diepe kennis van kruidengeneeskunde en zijn vermogen om zelfs de meest hardnekkige ziekten te genezen.

Op een dag, terwijl Meester Li door het bos zwierf op zoek naar geneeskrachtige planten, stuitte hij op een merkwaardige paddenstoel die groeide aan de voet van een eeuwenoude eik. De paddenstoel had een glanzende rode kleur en een unieke waaierachtige vorm die leek op de hoed van een Chinese keizer. Intrigerend door zijn ongewone verschijning, besloot Meester Li de paddenstoel te verzamelen en te bestuderen.

Gedurende vele maanden bestudeerde Meester Li de paddenstoel en ontdekte hij dat deze niet alleen een voedzame bron van voedsel was, maar ook opmerkelijke genezende eigenschappen bezat. Hij begon het te gebruiken in zijn genezingspraktijk en al snel merkte hij dat patiënten die de paddenstoel consumeerden, een verbeterde gezondheid en welzijn ervoeren.

Het nieuws over de kracht van de paddenstoel verspreidde zich als een lopend vuurtje door het land, en al snel kwamen mensen van verre om Meester Li te raadplegen en om een glimp op te vangen van deze wonderbaarlijke paddenstoel die bekend stond als “Reishi”.

Reishi werd al snel vereerd als een symbool van onsterfelijkheid en spirituele verlichting, en het werd beschouwd als een van de meest waardevolle schatten van de natuur. Meester Li werd geprezen als een groot genezer en zijn kennis van Reishi werd doorgegeven van generatie op generatie, waardoor het een integraal onderdeel werd van de traditionele Chinese geneeskunde.

Tot op de dag van vandaag wordt Reishi nog steeds gewaardeerd om zijn vele gezondheidsvoordelen en wordt het beschouwd als een van de meest krachtige geneeskrachtige paddenstoelen ter wereld. De legende van Meester Li en zijn ontdekking van Reishi blijft voortleven als een inspirerend verhaal van de kracht van de natuur en de wijsheid van de oude genezers.

Bewezen voordelen van Reishi

  1. Immuunondersteuning: Reishi staat bekend om zijn vermogen om het immuunsysteem te versterken en de weerstand tegen ziekten te verhogen. Dit wordt toegeschreven aan de aanwezigheid van bioactieve polysacchariden, zoals bèta-glucanen, die de activiteit van immuuncellen, zoals macrofagen en natuurlijke killer (NK) cellen, stimuleren en de productie van ontstekingsremmende cytokinen bevorderen. (Check het zelf: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12576305/)
  2. Stressvermindering: Reishi bevat adaptogenen zoals triterpenen, waaronder ganoderic zuren, die helpen bij het reguleren van de reactie van het lichaam op stress. Deze verbindingen kunnen cortisolniveaus verlagen en de activiteit van neurotransmitters zoals GABA verhogen, wat resulteert in een kalmerend effect op de geest en het verminderen van angst en stress. (Check het zelf: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19568860/)
  3. Ontstekingsremmend: De triterpenen in Reishi, met name ganoderic zuren, hebben krachtige ontstekingsremmende eigenschappen. Ze remmen de productie van ontstekingsbevorderende cytokinen en reguleren de activiteit van inflammatoire enzymen, waardoor ontstekingen worden verminderd en het risico op chronische ontstekingsziekten wordt verminderd. (Check het zelf: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25271984/)
  4. Verbeterde slaap: Reishi bevat bioactieve stoffen zoals triterpenen en polysacchariden die de slaapkwaliteit kunnen verbeteren. Deze stoffen kunnen de aanmaak van melatonine bevorderen, een hormoon dat essentieel is voor een gezonde slaap-waakcyclus, en de activiteit van neurotransmitters reguleren om ontspanning te bevorderen en slapeloosheid te verminderen. (Check het zelf: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30655461/)
  5. Leverondersteuning: Reishi staat bekend om zijn leverbeschermende eigenschappen, dankzij de aanwezigheid van antioxidanten zoals triterpenen en polysacchariden. Deze verbindingen helpen bij het ontgiften van de lever, bevorderen de leverregeneratie en verminderen oxidatieve stress, wat kan bijdragen aan een gezonde leverfunctie. (Check het zelf: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29652721/)
  6. Microdosering met Reishi. Microdosering, een praktijk waarbij kleine, subtherapeutische doses van een stof worden ingenomen, wint aan populariteit, en Reishi is geen uitzondering. Door Reishi in capsulevorm te microdoseren, kunnen gebruikers profiteren van langdurige voordelen zonder de intensiteit van een volledige dosis. Dit kan resulteren in subtiele maar merkbare verbeteringen in energie, stemming en algeheel welzijn, terwijl het risico op bijwerkingen minimaal blijft.

Reishi-extracten in capsulevorm

Reishi-extracten in capsulevorm bieden een handige en gestandaardiseerde manier om Reishi dagelijks in te nemen. Deze capsules bevatten geconcentreerde hoeveelheden van de actieve verbindingen in Reishi, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden opgenomen en benut door het lichaam. Door regelmatig Reishi-capsules in te nemen, kunnen gebruikers een consistente dosis van dit krachtige kruid verkrijgen en genieten van de vele gezondheidsvoordelen die het te bieden heeft.

Conclusie waarom Reishi gezond is.

Reishi is een waardevol kruid met een lange geschiedenis van gebruik in de traditionele geneeskunde en een groeiende hoeveelheid wetenschappelijk bewijs dat zijn voordelen ondersteunt. Door Reishi op te nemen in je dagelijkse routine, of het nu in capsulevorm is voor microdosering of als onderdeel van een gezonde levensstijl, kun je profiteren van zijn immuunversterkende, stressverlagende en ontstekingsremmende eigenschappen. Overweeg het toe te voegen aan je supplementenroutine en ervaar zelf de kracht van deze opmerkelijke paddenstoel.

SmartPalace Reishi uitgelicht

Loading...
Foodsporen mondspray sleep deep white


Foodsporen Rescue - Sleep Deep Reishi mondspray

Deze bijzondere mix van ingrediënten zorgt voor een serene en rustgevende nachtrust. Verhoog je nachtelijke routine en ontdek de diepgaande impact van een rustgevende slaap met de Rescue "Sleep Deep" - waar wetenschap en synergie elkaar ontmoeten voor een rustige nacht met een diepe slaap.
___

€ 34,95


Inhoud: 30 ml
Te gebruiken voor: Meer rust voor het slapen gaan | Sneller in slaap vallen | Beter doorslapen | Fitter opstaan

 34,95
Foodsporen mondspray stress less white


Foodsporen Rescue - Stress Less Reishi mondspray

Deze bijzondere mix van ingrediënten zorgt voor een betere weerstand in stressvolle situaties. Vind jouw rust te midden van chaos en verhoog je mentale en fysieke weerbaarheid met de Rescue "Stress Less" - waar wetenschap en synergie elkaar ontmoeten voor een betere verdediging bij stressvolle situaties.
___

€ 34,95


Inhoud: 30 ml
Te gebruiken voor: Optimale rust | Helpt ontspannen bij stress | Sneller herstellen van stress | Emotioneel stabieler worden | Minder vermoeidheid en uitputting | Brengt zenuwstelsel tot rust | Verbetert de energie stroming

 34,95
FIT MIX (Cordyceps, Reishi en Maitake) Pure Bio Vitaliserende Paddenstoelen Extract 60 capsules


Pure Fit Mix
Vegy Capsules (60)

Cordyceps, Maitake en Reishi. Zeer geschikt als je op zoek bent naar een natuurlijke Fit Mix!
___

€ 19,95


Inhoud: 60 Pure Fit Mix capsules
Bij: Als natuurlijke Fit Mix

 19,95
CHILL MIX (Lions mane en Reishi) Pure Bio Vitaliserende Paddenstoelen Extract 60 capsules


Pure Bio - Chill Mix 'Boost your microdose'
Vegy Capsules (60)

Lion's Mane en Reishi leveren een zeer belangrijke ondersteuning bij het microdoseren. Deze Chill Mix gebruik je als ondersteunende boost bij het microdoseren met truffels. Samen met je gemicrodoseerde truffel neem je 2 capsules 'Boost your Microdose' Chill Mix voor een sterker effect van het microdoseren. Tevens zeer geschikt als je op zoek bent naar een natuurlijke Chill Mix!
___

€ 19,95


Inhoud: 60 capsules
Bij: Versterk je microdoseer-sessie met Lion's Mane/Reishi
Of: Als natuurlijk Chill Mix

 19,95
Foodsporen Reishi Tinctuur 30ml


Foodsporen -
Reishi Tinctuur - 30 ml

Reishi Tinctuur, misschien wel de bekendste vitaliserende paddenstoel wordt ook wel ‘The mushroom of immortality’ genoemd. Al meer dan 2000 jaar gelooft men in China in het anti-verouderingseffect. Het staat symbool voor geluk, genezing en welzijn. Reishi is nog steeds erg populair bij herbalisten in Azie. Maar ook in de westerse natuurgeneeskundigen is de belangstelling steeds groter en horen we steeds vaker over de Reishi tincturen.
___

€ 29,95


Inhoud: 30 ml
Bij: verhogen vitaliteit en ondersteuning voor stress, bevorderen betere nachtrust.

 29,95
REISHI (Ganoderma Lucidum ) Pure Bio Vitaliserende Paddenstoelen Extract 60 capsules


Pure Bio -
PURE Reishi capsules (60)

PURE Reishi capsules (vegy). Reishi is een erg populaire paddenstoel vanwege zijn ondersteunende werking voor de bloedsomloop en de ondersteuning van het lichaam bij stress, huid, anti-aging en detox. Meerdere onderzoeken tonen aan dat bij gebruik van Reishi het slaapritme sterk verbetert. Meer energie en een verbeterde weerstand worden ook vaak toegeschreven aan deze bijzonder paddenstoel.
___

€ 19,95


Inhoud: 60 Reishi PURE capsules
Bij: betere vitaliteit, stress, betere nachtrust.

 19,95
SUNDAY REISHI (Gandermo Lucidum) Sunday Vitaliserende Paddenstoelen Extract 90 capsules


Sunday Reishi (Ganoderma Lucidum) Extract (90 capsules)

Premium actieve Reishi (Ganoderma Lucidum) ingrediënten in hun puurste vorm. Rechtstreeks afkomstig van 's werelds beste producenten. Volledige vermijding van alle onnodige additieven en hulpstoffen. Exclusief gebruik van waardevolle natuurlijke ingrediënten voor additieven. Geschikt voor vegetariërs.
___

€ 28,80


Inhoud: 90 Sunday Reishi capsules
Bij: Voor advies over het gebruik en de werking kunt u contact opnemen met onze Mycotherapeut. Stuur een email naar klantenservice@smartpalace.nl

 28,90


Webshop Kermerk