Is Kratom verslavend?

Is Kratom verslavend?

Is Kratom verslavend?

We krijgen vaak de vraag of Kratom verslavend is, omdat het een opiaat-agonist is. Het verschil tussen een opiaat en een opiaat-agonist is groot. Ze stimuleren beide de alpha-receptoren en de mu-receptoren, maar mytyragynine, het werkzame bestanddeel van Kratom hecht zich niet aan deze receptoren. Dat maakt de Kratom verslaving kans zeer klein tot nihil. Voor alles geldt dat ’te’ niet goed is en dat geldt dus ook voor Kratom. Als je Kratom volgens de gebruiksaanwijzing toepast hoef je je geen zorgen te maken over Kratom verslaving. Hieronder lichten we het nog wat breder toe.

Kratom verslavend bij recreatief gebruik?

Kratom wordt in de recreatieve sfeer steeds meer gebruikt. Het heeft de potentie om je blij, sociaal, praterig, energiek en zelfs euforisch te maken. Door de groeiende aandacht die Kratom krijgt, stijgt ook het aantal berichten over Kratom. Maar is Kratom verslavend of ligt het net iets anders?

Onder leiding van een Amerikaans onderzoeker Dr. JE Henningfield van de Johns Hopkins University School is een uitgebreide analyse gemaakt om de additie-, misbruik- en gevarenprofielen van Kratom goed te kunnen beoordelen. Er is o.a. het volgende ontdekt:

  • Kratom verslavend? Ongeveer net zo verslavend als cafeïne, met in het slechtste geval hoogstens een milde afhankelijkheid
  • Kratom heeft gunstige effecten op het sociale vlak
  • Bij normaal gebruik heeft Kratom geen negatieve gevolgen voor de gezondheid
  • Ondanks valse claims in internationale media, is er geen aantoonbaar misbruik van Kratom bekend
  • Een studie van 10 jaar met gegevens uit 63 ziekenhuizen, waarin 23.005 bezoeken aan de eerste hulp in verband met voedingssupplementen werden gedocumenteerd, werd geen enkel geval geassocieerd met Kratom of Mitragynine
  • In vrijwel alle landen staat Kratom niet op de lijst van drugsbedreigingen

Waar komen dan die verhalen vandaan dat Kratom verslavend zou zijn?

In Amerika worden zware pijnstillers sneller voorgeschreven dan hier, waardoor een grote groep mensen verslaafd is aan pijnstillers met verstrekkende gevolgen. Jaarlijks overlijden er in Amerika alleen al 70.000 mensen aan de gevolgen hiervan. Wanneer mensen de medicijnen niet meer kunnen betalen proberen ze andere middelen, maar die zijn vaak nog verslavender.

Men heeft ontdekt dat Kratom effectief ingezet kan worden om van opioïde-verslavingen af te komen, overigens zonder de vervelende bijwerkingen die ‘normaal’ zijn bij afkicken. Dit vindt de farmaceutische industrie natuurlijk niet zo leuk. Het is dus op zijn minst apart te noemen dat Kratom verslavend wordt genoemd of überhaupt in verband wordt gebracht met verslaving, terwijl het er juist tegen ingezet kan worden.

Desalniettemin geldt ook voor Kratom, vergelijkbaar met koffie, dat overdaad niet goed voor je is. Wanneer je regelmatig koffie drinkt, dan heb je vast wel eens ervaren wat er met je gebeurt als je ineens besluit te stoppen. Bijwerkingen als hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, depressiviteit zijn niet ongebruikelijk bij het afkicken van cafeïne. Ook voor Kratom geldt dat als je dagelijks gebruikt, je bij het stoppen zeer lichte ontwenningsverschijnselen kan ervaren die uiteenlopen van een lichte hoofdpijn tot een tijdelijke loopneus.

 

Wil je graag Kratom kopen, maar vind je het lastig om de juiste Kratom te vinden, check dan altijd eerst onze handige Kratomwijzer. Binnen twee klikken zit je op de juiste soort voor jou.

SmartPalace Kratom uitgelicht

Loading...
SALE Euforie Kratom. Ultieme mix van Herbal Palace. Euforie, geluk en welzijn.


Euforie - verkwikkend - moodliftend

De ULTIEME EUFORIE KRATOM MIX, wanneer je op zoek bent naar dat gelukzalige, stemmingsverhogende gevoel wat alleen Kratom je kan geven. Speciaal voor jou geselecteerd en gemixt in perfecte verhoudingen.
___

VAN 16,95 VOOR € 14,75

Inhoud: 25 gram Euforie Kratom

Vanaf  14,75
SALE Kratom Maeng Da Green van Herbal Palace. Rust, relax en energieKalm - Energie - relax

KRATOM SUPER MAENG DA GREEN van Herbal Palace is één van de sterkst verkrijgbare Kratom en geeft een sterk energiegevende, maar toch relaxte gevoel, zelfs bij kleine hoeveelheden.
___

Prijs: € 16,95

Inhoud: 25 gram Maeng Da Green Kratom
35% VOORDEEL bij 4x25 gram

Vanaf  14,75

Alle Kratom Producten bekijken? klik dan hierWebshop Kermerk