Capsules op kratom bladeren - Mitragyna speciosa

Is Kratom verslavend?

Is Kratom verslavend?

Kratom wordt in de recreatieve sfeer steeds meer gebruikt. Het heeft de potentie om je blij, sociaal, praterig, energiek en zelfs euforisch te maken. Door de groeiende aandacht die Kratom krijgt, stijgt ook het aantal berichten over Kratom. Maar is Kratom nu eigenlijk verslavend of ligt het net iets anders?

Onder leiding van een Amerikaans onderzoeker Dr. JE Henningfield van de Johns Hopkins University School is een uitgebreide analyse gemaakt om de additie-, misbruik- en gevarenprofielen van Kratom goed te kunnen beoordelen. Er is o.a. het volgende ontdekt:

  • Kratom is ongeveer net zo verslavend als cafeïne, met in het slechtste geval hoogstens een milde afhankelijkheid
  • Kratom heeft gunstige effecten op het sociale vlak
  • Bij normaal gebruik heeft Kratom geen negatieve gevolgen voor de gezondheid
  • Ondanks valse claims in internationale media, is er geen aantoonbaar misbruik van Kratom bekend
  • Een studie van 10 jaar met gegevens uit 63 ziekenhuizen, waarin 23.005 bezoeken aan de eerste hulp in verband met voedingssupplementen werden gedocumenteerd, werd geen enkel geval geassocieerd met Kratom of Mitragynine
  • In vrijwel alle landen staat Kratom niet op de lijst van drugsbedreigingen

Waar komen dan die verhalen vandaan dat Kratom zo verslavend zou zijn?

In Amerika worden zware pijnstillers sneller voorgeschreven dan hier, waardoor een grote groep mensen verslaafd is aan pijnstillers met verstrekkende gevolgen. Jaarlijks overlijden er in Amerika alleen al 70.000 mensen aan de gevolgen hiervan. Wanneer mensen de medicijnen niet meer kunnen betalen proberen ze andere middelen, maar die zijn vaak nog verslavender.

Men heeft ontdekt dat Kratom effectief ingezet kan worden om van opioïde-verslavingen af te komen, overigens zonder de vervelende bijwerkingen die ‘normaal’ zijn bij afkicken. Dit vindt de farmaceutische industrie natuurlijk niet zo leuk. Het is dus op zijn minst apart te noemen dat Kratom in verband wordt gebracht met verslaving, terwijl het er juist tegen ingezet wordt.

Desalniettemin geldt ook voor Kratom, vergelijkbaar met koffie, dat overdaad niet goed voor je is. Wanneer je regelmatig koffie drinkt, dan heb je vast wel eens ervaren wat er met je gebeurt als je ineens besluit te stoppen. Bijwerkingen als hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, depressiviteit zijn niet ongebruikelijk bij het afkicken van cafeïne. Ook voor Kratom geldt dat als je dagelijks gebruikt, je bij het stoppen zeer lichte ontwenningsverschijnselen kan ervaren die uiteenlopen van een lichte hoofdpijn tot een tijdelijke loopneus.

SmartPalace Kratom uitgelicht

Loading...
-13% Euforie Kratom. Ultieme mix van Herbal Palace. Euforie, geluk en welzijn.


Euforie - verkwikkend - moodliftend

De ULTIEME EUFORIE KRATOM MIX, wanneer je op zoek bent naar dat blijmakende, verkwikkende en relaxerende gevoel wat alleen Kratom je kan geven. Speciaal voor jou geselecteerd en gemixt in perfecte verhoudingen.
 

VAN 16,95 VOOR € 14,75

Inhoud: 25 gram fijn poeder

 14,75
Maeng Da Red Kratom van Herbal Palace - verdovend, relax, ontspanning en euforieVerdovend - Euforie

KRATOM SUPER MAENG DA RED van Herbal Palace is waarschijnlijk de meeste bekende, maar ook de sterkst verkrijgbare Kratom. Het heeft een krachtige, relaxerende en stemmingsverbeterende werking, zelfs al bij kleine hoeveelheden.

Prijs: € 16,95

Inhoud: 25 gram fijn poeder Kratom van superieure kwaliteit

 16,95


BEN JIJ 18 JAAR
OF OUDER?

De inhoud van SmartPalace.nl
is alleen geschikt voor volwassenen met
de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je 18 jaar of ouder bent.