Waarom Vitaliserende paddenstoelen Reishi Mushrooms poeder

Waarom vitaliserende paddenstoelen goed voor je zijn?

WAAROM VITALISERENDE PADDENSTOELEN GOED VOOR JE ZIJN?

Waarom vitaliserende paddenstoelen in Nederland enorm in opkomst zijn? Maar in de oude Chinese geneeskunde al duizenden jaren gebruikt worden? We gaan graag in op de vraag waarom vitaliserende paddenstoelen zo goed voor je zijn? We hebben de vijf belangrijkste soorten voor je op een rijtje gezet.

1. Reishi

Ondersteunend bij stress, uitputting, allergie, eczeem en asthma

Reishi is waarschijnlijk de bekendste vitaliserende paddenstoel. Dit komt voornamelijk vanwege zijn ondersteunende werking voor de bloedsomloop, bij allergieën, eczeem en asthma en door de ondersteuning werking bij stress. Ook tonen meerdere onderzoeken aan dat Reishi het slaapritme sterk kan verbeteren. Aan deze bijzondere paddenstoel wordt o.a. een verbeterde weerstand en meer energie toegeschreven.

2. Turkey Tail

Ondersteunend bij infecties, ontstekingen en immuunsysteem

Turkey Tail wordt in China en Japan in de traditionele geneeskunde al duizenden jaren gebruikt.  Volgens de oude geneesheren aldaar om ziektes te bestrijden en het immuunsysteem te ondersteunen. Het wordt de laatste tijd veel besproken door de documentaire ‘Fantastic Funghi’. Turkey Tail bevat namelijk zeer krachtige anti-oxidanten. Van anti-oxidanten weten we dat die bekend staan om het kunnen bestrijden van ontstekingen, maar ook vanwege het afremmen van vrije radicalen en een goed verstaander weet waar dat goed voor is. Tevens spelen anti-oxidanten een rol bij ontgifting. De prebiotische eigenschappen van deze vitaliserende paddenstoel kunnen het maagdarmstelsel ondersteunen.

3. Lion’s Mane

Ondersteunend voor concentratie en geheugen

De vitaliserende paddenstoelen Lion’s Mane zijn in Japan ook al eeuwen lang bekend om ondersteunende en herstellende effecten op de geest. Lion’s Mane stimuleert de productie van de stof NGF. NGF is een belangrijk stofje in je lichaam die de groei van neuronen in onze hersenen en zenuwstelsel stimuleert. Deze nieuwe verbindingen die aangemaakt worden door het stofje NGF kunnen de cognitieve vaardigheden gunstig beïnvloeden. Volgens de Japanse oude leer is Lion’s Mane ook bekend om veroudering tegen te gaan.

4. Chaga

Immuunsysteem, maagdarmstelsel, diëten

Ook Chaga kent een geschiedenis die wel duizenden jaren terug gaat. Chaga betekent letterlijk ‘de koning van het bos’. In sommige landen heeft deze vitaliserende paddenstoel een bijna goddelijke status. ‘The king of all herbs’ wordt Chaga genoemd in Amerika. Waar  deze power-benamingen vandaan komen? Chaga kan hulp bieden voor een normale werking van het immuunsysteem, een gezonde celdeling ondersteunen en de vorming van rode bloedlichaampjes stimuleren wat goed kan zijn voor je energiehuishouding. Ook vermindert het de eetlust wat gunstig is bij het volgen van diëten.

5. Cordyceps

Ondersteunend bij energietekort, uitputting en vermoeidheid

Cordyceps wordt veel door topsporters gebruikt die zware lichamelijke belasting plegen op hun lichaam. Van deze paddenstoel wordt beweerd dat het helpt om de natuurlijke energie te verbeteren. China wist enkele jaren geleden de ene gouden medaille na de andere te winnen op de Olympische Spelen. Naar eigen zeggen gebruikten de sporters uit China Cordyceps  om het energielevel te verbeteren. Ook de geestelijke energie zou een boost krijgen van deze bijzondere vitaliserende paddenstoel volgens de oude Chinese geneeskunde.

Hoeveel vitaliserende paddenstoelen zijn er eigenlijk?

Er zijn veel meer vitaliserende paddenstoelen dan we hier kunnen opsommen. We zijn hier in het Westen de kracht van de ‘myceten’ nog maar net aan het doorgronden. Een mooi vertrekpunt om meer te weten te komen over vitaliserende paddenstoelen is de prachtige documentaire op Netflix: Fantastic Funghi. Een echte aanrader. Wie na het kijken van deze docu nog steeds twijfelt aan de kracht en werking van vitaliserende paddenstoelen zal sowieso  moeilijk te overtuigen zijn. De documentaire neemt je mee op een reis door de natuur en de invloed van paddenstoelen op ons bestaan en op onze gezondheid. Eén van de mooiste en indrukwekkendste documentaires die wij ooit gezien hebben.

 

Een overzicht van de vijftien meest bekende vitaliserende paddenstoelen:

 • Agaricus Bosporus – Champignon
 • Agaricus Blazi Murill – Amandel paddenstoel
 • Auricularia Auricula – Judasoor
 • Chaga – Berkenweerschijnzwam
 • Coprinus Comatus – Geschubde inktzwam
 • Coriolus Versicolor – Elfenbankje – Turky Tail
 • Cordyceps Sinensis – Rupsenzwam
 • Hericium Erinaceus – Pruikzwam – Lion’s Mane
 • Maitake – Eikhaas
 • Pleurotus Ostreatus – Oesterzwam
 • Polyporus Umbellatus – Schermpjeseikhaas
 • Ganoderma Lucidum – Reishi – Gesteelde lakzwam
 • Tremella Fuciformis – Trilzwam
 • Tondelzwam

 

Hiermee hebben we slechts nog maar een tipje van de sluier weten op te lichten. Over elke vitaliserende paddenstoel kunnen we eindeloos veel informatie kwijt. Ben je geïnteresseerd in de werking van vitaliserende paddenstoelen en wat ze voor jou kunnen bijdragen neem dan gerust contact met onze mycotherapeut via:
T: 06-52087050.


Vitaliserende paddenstoelen in ons assortiment

 

 

 


 

MEER INFORMATIE OVER VOEDINGSSUPPLEMENTEN:

 


 

SMARTPALACE Gezondheidscategorieën:

 


 

 


 Webshop Kermerk

 

SmartPalace geniet van een korte vakantie t/m 26 april 2024.

Maar je kan natuurlijk wel
gewoon je aankopen doen,
en wel met 15% korting
als beloning voor je geduld

GEBRUIK CODE: VAKANTIE15%

Op 27 april sturen we je bestelling naar je toe.