Kratom combineren met drugs, alcohol of medicijnen

Kratom combineren met drugs en alcohol?

Kratom combineren met drugs, alcohol of medicijnen?

We krijgen heel regelmatig vragen of je Kratom mag combineren met drugs, alcohol of medicijnen. Het is dan ook niet ongebruikelijk dat er combinaties van allerlei soorten drugs en smartdrugs worden geprobeerd, op zoek naar de perfecte ervaring en de perfecte combinatie. Dit artikel is niet bedoeld om je te bewegen om te experimenteren of te combineren met drugs. Combineren van drugs raden wij altijd af. Want hoe onschuldig Kratom ook mag zijn, er kunnen wel degelijk interacties ontstaan met medicijnen en andere stoffen die ongewenst zijn. We proberen in dit artikel meer duidelijkheid te geven over de do’s en dont’s  over Kratom combineren met drugs, alcohol, psychedelica en medicijnen.

Kratom combineren met alcohol

Kratom combineren met alcohol beïnvloedt je motoriek en coördinatie. Het doet de voordelen van Kratom teniet en kan leiden tot bijwerkingen als hoofdpijn, misselijkheid en een katergevoel. De combinatie van Kratom en alcohol levert wisselende effecten bij gebruikers. Het wordt sterk afgeraden om tijdens het gebruik van Kratom grote hoeveelheden alcohol te consumeren want dit kan de ademhaling onderdrukken.

Kratom kan echter wel gunstig zijn voor diegenen die willen stoppen met alcohol drinken. Volgens onderzoek van ScienceDirect kan Kratom ontwenningsverschijnselen van alcoholgewenning aanzienlijk elimineren: de euforische effecten helpen de alcoholverslaving te minimaliseren en het verlangen naar alcohol te verminderen. Het combinatie van Kratom en Alcohol tegelijk echter wordt ten strengste afgeraden.

Kratom combineren met opiaten / zware pijnstillers

Kratom combineren met opiaten moet ten koste van alles worden vermeden, omdat dit levensbedreigend kan zijn. Het is bewezen dat Kratom net als opiaten / opioïden een sederende eigenschap heeft. Dus wanneer de twee worden gecombineerd, kan er een synergie plaatsvinden die resulteert in verhoogde sedatie en ademhalingsdepressie. Een absolute no go dus. Wees verstandig. Opiaten zijn krachtige stoffen en mogen niet worden gecombineerd met Kratom. Om van een opiaatverslaving af te komen wordt Kratom wel steeds vaker ingezet.

Kratom combineren met MAO-remmers

MAO-remmers zijn chemische stoffen die het enzym ‘Mono-Amine-Oxidase’ remmen. Ze zijn vooral werkzaam bij de behandeling van depressie en de ziekte van Parkinson. Medicijnen en voeding die MAO-remmers bevatten mag je niet combineren met Kratom. Kratom heeft zelf MAO-remmende eigenschappen waardoor het effect te sterk kan zijn. Ayahuasca, Passiebloem, Sint Janskruid en Syrische wijnruit kan je ook beter niet combineren met Kratom. Bij twijfel altijd je huisarts raadplegen.

Kratom combineren met stimulerende middelen

Stimulerende middelen zijn stoffen die de fysiologische activiteit in het menselijk lichaam verhogen. Bekende voorbeelden zijn amfetaminen, cocaïne, koffie, veel cola, guarana en yohimbe. Deze mag je in de regel niet combineren met Kratom omdat ze het stimulatieniveau te ver kunnen verhogen met alle negatieve gevolgen van dien. Het combineren van Kratom met stimulerende middelen kan leiden tot bijwerkingen als angst, overmatig zweten, hartkloppingen en overstress. Ervaren gebruikers kunnen Kratom combineren met een kleine hoeveelheid koffie of cola, maar ook Kurkuma die Kratom potenter kunnen maken. Dit moet echter door beginners worden vermeden vanwege de lage tolerantie.

Kratom combineren met selectieve serotonine-heropname-remmers (SSRI’s)

Selectieve serotonine-heropname-remmers zijn geneesmiddelen die worden gebruikt bij de behandeling van depressieve stoornissen en angststoornissen. Momenteel zijn er geen definitieve studies over het effect van het Kratom combineren met SSRI’s. De effecten van Kratom worden voornamelijk veroorzaakt door de interactie met de μ-opioïde receptoren in de hersenen. SSRI’s daarentegen produceren hun effecten door interactie met serotoninereceptoren. Aangenomen wordt dat, aangezien Kratom en SSRI’s beide inwerken op receptoren die af en toe met elkaar kunnen interacteren, er al dan niet een interactie kan optreden. Desalniettemin raden we aan voorzichtig te zijn en niet te experimenteren.

Kratom combineren met wiet of hash

Onderzoek wijst uit dat Kratom combineren met wiet of hash zeer effectief kan zijn voor de beleving. Bijwerkingen zoals hoofdpijn en maagklachten komen zelden voor. Het is aangetoond dat de combinatie een staat van kalmte en ontspanning kan bevorderen, maar hiervoor geldt zeker dat overdaad schaadt. Wij adviseren geen combinaties, dus als je er voor kiest om het te Kratom te combineren met wiet, doe dat dan met een kleine hoeveelheid wiet of hash. De interactie vindt snel plaats en bij te veel cannabis kunnen situaties van angst en overstress ontstaan.

Kratom combineren met psychedelica

Psychedelica zijn een klasse geneesmiddelen die psychedelische ervaringen veroorzaken door “serotonine-receptor-agonisme”. Dit resulteert in een veranderde bewustzijnsstaat, anders denken en visuele / auditieve veranderingen. Belangrijke psychedelische drugs zijn onder andere  lyserginezuurdiethylamide (LSD), mescaline, psilocybine (Paddo’s en Truffels) en N, N-dimethyltryptamine (DMT). Sommige mensen beweren dat het gunstig is om Kratom te combineren met psychedelica omdat het de trip een euforische start geeft en een bad trip voorkomt, maar ook dat het de kalmte bevordert tijdens de coming-downfase, maar hier is geen onderzoek naar gedaan. We horen wel vaak dat veel gebruikers van Truffels de tripsessie beginnen met een beetje Kratom, om er zo voor te zorgen dat de trip met een euforisch gevoel begint. Over de combinatie XTC en Kratom wordt dezelfde veronderstelling gedaan, maar ook dat is niet bewezen. Je bent je eigen experiment als je experimenteert met het co,bineren van Kratom met psychedelica.

Er zijn ook gebruikerservaringen bekend waarbij het combineren van Kratom met psychedelica ongewenste bijwerkingen veroorzaakte, zoals mentale blokkades en verhoogde angst. Kortom, het combineren van Kratom met psychedelica is niet aan te raden als je niet weet wat je doet.

 


Is Kratom veilig?

Kratom lijkt net als Cannabis een bedreiging voor de farmaceutische industrie te vormen, aangezien steeds meer mensen het zien als een natuurlijk anti-depressivum en pijnstiller. (Raadpleeg altijd eerst je huisarts als je hiervoor Kratom wenst te gebruiken). Dat zorgt waarschijnlijk ook voor een groot aantal negatieve verhalen over Kratom. Wanneer je je verdiept in deze verhalen blijkt er altijd sprake te zijn van combinatie met een andere stof of medicijn. Ga er dus altijd verstandig mee om en vermijd verkeerde combinaties.

 

 

Wil je graag Kratom kopen, maar vind je het lastig om de juiste Kratom te vinden, check dan altijd eerst onze handige Kratomwijzer. Binnen twee klikken zit je op de juiste soort voor jou.

SmartPalace Kratom uitgelicht

Loading...
SALE Euforie Kratom. Ultieme mix van Herbal Palace. Euforie, geluk en welzijn.


Euforie - verkwikkend - moodliftend

De ULTIEME EUFORIE KRATOM MIX, wanneer je op zoek bent naar dat gelukzalige, stemmingsverhogende gevoel wat alleen Kratom je kan geven. Speciaal voor jou geselecteerd en gemixt in perfecte verhoudingen.
___

VAN 16,95 VOOR € 14,75

Inhoud: 25 gram Euforie Kratom

Vanaf  14,75
SALE Kratom Maeng Da Green van Herbal Palace. Rust, relax en energieKalm - Energie - relax

KRATOM SUPER MAENG DA GREEN van Herbal Palace is één van de sterkst verkrijgbare Kratom en geeft een sterk energiegevende, maar toch relaxte gevoel, zelfs bij kleine hoeveelheden.
___

Prijs: € 16,95

Inhoud: 25 gram Maeng Da Green Kratom
35% VOORDEEL bij 4x25 gram

Vanaf  14,75
SALE Maeng Da Red Kratom van Herbal Palace - verdovend, relax, ontspanning en euforieVerdovend - Euforie

KRATOM SUPER MAENG DA RED van Herbal Palace is waarschijnlijk de meeste bekende, maar ook de sterkst verkrijgbare Kratom. Het heeft een krachtige, relaxerende en stemmingsverbeterende werking, zelfs al bij kleine hoeveelheden.
___

Prijs: € 16,95

Inhoud: 25 gram Maeng Da Red Kratom
35% VOORDEEL bij 4x25 gram

Vanaf  14,75
SALE Maeng Da Gold Kratom van Herbal Palace - Energie en euforieEnergie - Euforie

KRATOM MAENG DA GOLD van Herbal Palace is een perfecte Kratom voor een dag vol met energie en goede zin. Het fijne aan deze Kratom is dat het met de energie tegelijkertijd een euforische glow geeft.
___

Prijs: € 16,95

Inhoud: 25 gram Maeng Da Gold Kratom
35% VOORDEEL bij 4x25 gram

Vanaf  14,75
SALE Kratom Maeng Da White van Herbal Palace. Rust, relax, ontspannend.Kalm - Relax - euforie

KRATOM MAENG DA WHITE van Herbal Palace is een echte allrounder, wordt veel gebruikt voor zijn verdovende eigenschappen, maar kan ook dat lekkere euforische gevoel geven of juist heel relaxed aanvoelen.
___

Prijs: € 16,95

Inhoud: 25 gram Maeng Da White Kratom
35% VOORDEEL bij 4x25 gram

Vanaf  14,75
-28% Kratom Maeng Da voordeelpakket van Herbal Palace


 

Red, White, Green en Gold

HET KRATOM MAENG DA (4x) POEDER is alle 4 de sterkste Maeng Da varianten van herbal Palace, in één compleet voordeelpakket (3=4). Het voordeelpakket geeft je de mogelijkheid om regelmatig te wisselen van Kratom om gewenning te voorkomen.
___

VAN 66,00 VOOR € 47,50

Inhoud: 4 x 25 gram Maeng Da kratom:
Super Maeng Da White | Super Maeng Da Green | Super Maeng Da Gold | Super Maeng Da Red

Oorspronkelijke prijs was: € 66,00.Huidige prijs is: € 47,50.

Alle Kratom Producten bekijken? klik dan hierWebshop Kermerk