Kratom combineren met drugs, alcohol of medicijnen

Kratom combineren met drugs en alcohol?

Kratom combineren met drugs, alcohol of medicijnen?

We krijgen heel regelmatig vragen of je Kratom mag combineren met drugs, alcohol of medicijnen. Het is dan ook niet ongebruikelijk dat er combinaties van allerlei soorten drugs en smartdrugs worden geprobeerd, op zoek naar de perfecte ervaring en de perfecte combinatie. Dit artikel is niet bedoeld om je te bewegen om te experimenteren of te combineren met drugs. Combineren van drugs raden wij altijd af. Want hoe onschuldig Kratom ook mag zijn, er kunnen wel degelijk interacties ontstaan met medicijnen en andere stoffen die ongewenst zijn. We proberen in dit artikel meer duidelijkheid te geven over de do’s en dont’s  over Kratom combineren met drugs, alcohol, psychedelica en medicijnen.

Kratom combineren met alcohol

Kratom combineren met alcohol beïnvloedt je motoriek en coördinatie. Het doet de voordelen van Kratom teniet en kan leiden tot bijwerkingen als hoofdpijn, misselijkheid en een katergevoel. De combinatie van Kratom en alcohol levert wisselende effecten bij gebruikers. Het wordt sterk afgeraden om tijdens het gebruik van Kratom grote hoeveelheden alcohol te consumeren want dit kan de ademhaling onderdrukken.

Kratom kan echter wel gunstig zijn voor diegenen die willen stoppen met alcohol drinken. Volgens onderzoek van ScienceDirect kan Kratom ontwenningsverschijnselen van alcoholgewenning aanzienlijk elimineren: de euforische effecten helpen de alcoholverslaving te minimaliseren en het verlangen naar alcohol te verminderen. Het combinatie van Kratom en Alcohol tegelijk echter wordt ten strengste afgeraden.

Kratom combineren met opiaten / zware pijnstillers

Kratom combineren met opiaten moet ten koste van alles worden vermeden, omdat dit levensbedreigend kan zijn. Het is bewezen dat Kratom net als opiaten / opioïden een sederende eigenschap heeft. Dus wanneer de twee worden gecombineerd, kan er een synergie plaatsvinden die resulteert in verhoogde sedatie en ademhalingsdepressie. Een absolute no go dus. Wees verstandig. Opiaten zijn krachtige stoffen en mogen niet worden gecombineerd met Kratom. Om van een opiaatverslaving af te komen wordt Kratom wel steeds vaker ingezet.

Kratom combineren met MAO-remmers

MAO-remmers zijn chemische stoffen die het enzym ‘Mono-Amine-Oxidase’ remmen. Ze zijn vooral werkzaam bij de behandeling van depressie en de ziekte van Parkinson. Medicijnen en voeding die MAO-remmers bevatten mag je niet combineren met Kratom. Kratom heeft zelf MAO-remmende eigenschappen waardoor het effect te sterk kan zijn. Ayahuasca, Passiebloem, Sint Janskruid en Syrische wijnruit kan je ook beter niet combineren met Kratom. Bij twijfel altijd je huisarts raadplegen.

Kratom combineren met stimulerende middelen

Stimulerende middelen zijn stoffen die de fysiologische activiteit in het menselijk lichaam verhogen. Bekende voorbeelden zijn amfetaminen, cocaïne, koffie, veel cola, guarana en yohimbe. Deze mag je in de regel niet combineren met Kratom omdat ze het stimulatieniveau te ver kunnen verhogen met alle negatieve gevolgen van dien. Het combineren van Kratom met stimulerende middelen kan leiden tot bijwerkingen als angst, overmatig zweten, hartkloppingen en overstress. Ervaren gebruikers kunnen Kratom combineren met een kleine hoeveelheid koffie of cola, maar ook Kurkuma die Kratom potenter kunnen maken. Dit moet echter door beginners worden vermeden vanwege de lage tolerantie.

Kratom combineren met selectieve serotonine-heropname-remmers (SSRI’s)

Selectieve serotonine-heropname-remmers zijn geneesmiddelen die worden gebruikt bij de behandeling van depressieve stoornissen en angststoornissen. Momenteel zijn er geen definitieve studies over het effect van het Kratom combineren met SSRI’s. De effecten van Kratom worden voornamelijk veroorzaakt door de interactie met de μ-opioïde receptoren in de hersenen. SSRI’s daarentegen produceren hun effecten door interactie met serotoninereceptoren. Aangenomen wordt dat, aangezien Kratom en SSRI’s beide inwerken op receptoren die af en toe met elkaar kunnen interacteren, er al dan niet een interactie kan optreden. Desalniettemin raden we aan voorzichtig te zijn en niet te experimenteren.

Kratom combineren met wiet of hash

Onderzoek wijst uit dat Kratom combineren met wiet of hash zeer effectief kan zijn voor de beleving. Bijwerkingen zoals hoofdpijn en maagklachten komen zelden voor. Het is aangetoond dat de combinatie een staat van kalmte en ontspanning kan bevorderen, maar hiervoor geldt zeker dat overdaad schaadt. Wij adviseren geen combinaties, dus als je er voor kiest om het te Kratom te combineren met wiet, doe dat dan met een kleine hoeveelheid wiet of hash. De interactie vindt snel plaats en bij te veel cannabis kunnen situaties van angst en overstress ontstaan.

Kratom combineren met psychedelica

Psychedelica zijn een klasse geneesmiddelen die psychedelische ervaringen veroorzaken door “serotonine-receptor-agonisme”. Dit resulteert in een veranderde bewustzijnsstaat, anders denken en visuele / auditieve veranderingen. Belangrijke psychedelische drugs zijn onder andere  lyserginezuurdiethylamide (LSD), mescaline, psilocybine (Paddo’s en Truffels) en N, N-dimethyltryptamine (DMT). Sommige mensen beweren dat het gunstig is om Kratom te combineren met psychedelica omdat het de trip een euforische start geeft en een bad trip voorkomt, maar ook dat het de kalmte bevordert tijdens de coming-downfase, maar hier is geen onderzoek naar gedaan. We horen wel vaak dat veel gebruikers van Truffels de tripsessie beginnen met een beetje Kratom, om er zo voor te zorgen dat de trip met een euforisch gevoel begint. Over de combinatie XTC en Kratom wordt dezelfde veronderstelling gedaan, maar ook dat is niet bewezen. Je bent je eigen experiment als je experimenteert met het co,bineren van Kratom met psychedelica.

Er zijn ook gebruikerservaringen bekend waarbij het combineren van Kratom met psychedelica ongewenste bijwerkingen veroorzaakte, zoals mentale blokkades en verhoogde angst. Kortom, het combineren van Kratom met psychedelica is niet aan te raden als je niet weet wat je doet.

 


Is Kratom veilig?

Kratom lijkt net als Cannabis een bedreiging voor de farmaceutische industrie te vormen, aangezien steeds meer mensen het zien als een natuurlijk anti-depressivum en pijnstiller. (Raadpleeg altijd eerst je huisarts als je hiervoor Kratom wenst te gebruiken). Dat zorgt waarschijnlijk ook voor een groot aantal negatieve verhalen over Kratom. Wanneer je je verdiept in deze verhalen blijkt er altijd sprake te zijn van combinatie met een andere stof of medicijn. Ga er dus altijd verstandig mee om en vermijd verkeerde combinaties.

SmartPalace Kratom uitgelicht

Loading...
-13% Euforie Kratom. Ultieme mix van Herbal Palace. Euforie, geluk en welzijn.


Euforie - verkwikkend - moodliftend

De ULTIEME EUFORIE KRATOM MIX, wanneer je op zoek bent naar dat blijmakende, verkwikkende en relaxerende gevoel wat alleen Kratom je kan geven. Speciaal voor jou geselecteerd en gemixt in perfecte verhoudingen.
___

VAN 16,95 VOOR € 14,75

Inhoud: 25 gram fijn poeder

 14,75
-12% Energie Kratom. Ultieme mix van Herbal Palace, Energie en stimulatie.


Energie - Verkwikkend - Meewind

De ULTIEME ENERGIE KRATOM MIX, wanneer je op zoek bent naar dat fijne, energiegevende, verkwikkende gevoel wat alleen Kratom je kan geven. Het voelt als meewind bij alles wat je doet. Speciaal voor jou geselecteerd en gemixt in perfecte verhoudingen.
___

VAN 16,95 VOOR € 14,75

Inhoud: 25 gram fijn poeder

 14,95
-13% Libido Kratom. Ultieme mix van Herbal Palace. Libido, lust en stimulatie. Libidoverhogende producten


Libido - zin - lust

De ULTIEME LIBIDO KRATOM MIX, wanneer je op zoek bent naar een stimulerend, libidiverhogend gevoel. Als je eenmaal begint, ben je niet meer te stoppen. Speciaal voor jou geselecteerd en gemixt in perfecte verhoudingen.
___

VAN 16,95 VOOR € 14,75

Inhoud: 25 gram fijn poeder

 14,75
Maeng Da Red Kratom van Herbal Palace - verdovend, relax, ontspanning en euforieVerdovend - Euforie

KRATOM SUPER MAENG DA RED van Herbal Palace is waarschijnlijk de meeste bekende, maar ook de sterkst verkrijgbare Kratom. Het heeft een krachtige, relaxerende en stemmingsverbeterende werking, zelfs al bij kleine hoeveelheden.
___

Prijs: € 16,95

Inhoud: 25 gram fijn poeder Kratom van superieure kwaliteit

 16,95
Sumatra Red Kratom van Herbal Palace - euforie en rust, relax, ontspanning en libidoEuforie - Relax

KRATOM SUPER SUMATRA RED van Herbal Palace is een milde Kratom, maar met een heerlijk euforiserend, relaxerend effect. Zeer geschikt voor sociale activiteiten en voor het libido.
___

Prijs: € 14,95

Inhoud: 25 gram fijn poeder Kratom van superieure kwaliteit

 14,95
Malay Green Kratom van Herbal Palace - Mind stimulating, euforie en libido.Stimulatie - Euforie

KRATOM SUPER MALAY GREEN van Herbal Palace is een hele fijne Kratom wanneer je een opkikkertje kan gebruiken. Mind Stimulating met een prettige moodlift. Je krijgt er letterlijk zin van.
___

Prijs: € 15,95

Inhoud: 25 gram fijn poeder Kratom van superieure kwaliteit

 15,95
-20% Kratom thee Maeng Da Voordeelpakket van Herbal PalaceKratom Thee Maeng Da Voordeelpakket

"Save the day, met Kratom thee"
HET KRATOM THEE MAENG DA (3=4) VOORDEELPAKKET is alle 4 de Maeng Da varianten van herbal Palace, in één Kratom Thee voordeelpakket. Het pakket geeft je de mogelijkheid om regelmatig te wisselen van Kratom thee om gewenning te voorkomen.
___

VAN 23,80 VOOR € 18,95

Inhoud: 4 x 10 gram pure kratom thee: Maeng Da Gold thee | Maeng Da Green thee | Maeng Da White thee | Maeng Da Red thee

 18,95
-28% Kratom Maeng Da voordeelpakket van Herbal PalaceRed, White, Green en Gold

HET KRATOM MAENG DA (4x) POEDER is alle 4 de Maeng Da varianten van herbal Palace, in één compleet voordeelpakket (3=4). Het voordeelpakket geeft je de mogelijkheid om regelmatig te wisselen van Kratom om gewenning te voorkomen.
___

VAN 66,00 VOOR € 47,50

Inhoud: 4 x 25 gram fijn kratompoeder: - Super Maeng Da White | Super Maeng Da Green | Super Maeng Da Gold | Super Maeng Da Red

 47,50

Alle Kratom Producten bekijken? klik dan hierBEN JIJ 18 JAAR
OF OUDER?

De inhoud van SmartPalace.nl
is alleen geschikt voor volwassenen met
de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je 18 jaar of ouder bent.