Wietzaadjes kweken

Autoflower of gefeminiseerde wietzaadjes?

Autoflower of gefeminiseerde wietzaadjes?

Een vraag die ons vaak gesteld wordt, is welk type wietzaadje kan ik nu het beste gebruiken? Autoflower of gefeminiseerd en wat is nu precies het verschil? Het duidelijkste verschil is dat een autoflower zelf gaat bloeien als zij groot genoeg is en dat gaat helemaal vanzelf. Een gefeminiseerde soort echter heeft een trigger nodig. En die trigger krijgt hij wanneer de dagen korter worden. Dat is voor de gefeminiseerde het sein om haart mooie toppen te produceren. Maar hoe doe je dat dan bij binnenkweek? Want daar is het daglicht vrij constant.

Voor- en nadelen van autoflower

Tja, als autoflowers zo makkelijk te kweken zijn, zul je zeggen, waarom zou ik dan moeilijk doen? Nou, dat heeft zeker zijn redenen en heeft heel veel te maken met wat je wil bereiken. Een autoflower heeft als nadeel dat hij wat kleiner blijft en ook vaak wat minder opbrengst geeft. Als je je houdt aan het maximum van 5 planten, heb je ook minder opbrengst. Maar als dat voor jouw gebruik genoeg is, dan kan je prima kweken met een autoflower. Het voordeel is dat je met een autoflower ook makkelijk meerdere oogsten in een jaar kan genereren en dat dit vrij makkelijk buiten kan of in een kas. Het nadeel van een autoflower is dat je de groeigrootte moeilijk kan beheersen, want je kan de kweektijd niet rekken of inkorten.

Voor- en nadelen van gemefiniseerde kweek

Natuurlijk kan je een autoflower ook binnen kweken, maar aangezien je dan waarschijnlijk de beschikking hebt over kunstmatige verlichting om de plant lekker in het zonnetje te zetten, is een gefeminiseerde kweek misschien toch voor de hand liggender. Met een kweekprogramma kan je de hoeveelheid licht aanpassen. Na verloop van tijd kan je de plant laten denken dat de dagen korter worden en zal ze de bloeifase ingaan. Dit heeft een aantal voordelen. Je kan namelijk het hele jaar door kweken. Maar de planten worden over het algemeen ook groter en leveren vaak ook meer op met een hoger THC gehalte.

 

Voordelen van gefeminiseerde zaadjes

 

Wietzaadjes van Royal Queen zijn te koop bij SMARTPALACE

SmartPalace Wietzaadjes uitgelichtWebshop Kermerk