Waarom Lions Mane gezond voor je is?

Waarom Lions Mane gezond voor je is?

Waarom Lions Mane gezond voor je is?

Dat Lions Mane gezond voor je is, dat weten we al enkele eeuwen. Lions Mane, ook bekend als Hericium erinaceus of Pruikzwam in het Nederlands, is een paddenstoel die steeds meer erkenning krijgt vanwege zijn potentiële gezondheidsvoordelen zowel fysiek als mentaal. In dit artikel zullen we de bewezen voordelen van Lions Mane verkennen en begrijpen waarom het een waardevolle aanvulling kan zijn op je dagelijkse routine.

Lions Mane in de Oosterse geneeskunde en geschiedenis

Net als Reishi heeft Lions Mane een rijke geschiedenis in de traditionele Oosterse geneeskunde. Eeuwenlang werd het gewaardeerd vanwege zijn medicinale eigenschappen, met name vanwege de vermeende voordelen voor de gezondheid van het zenuwstelsel en de cognitieve functies. In de oude teksten van de Chinese geneeskunde wordt Lions Mane geprezen om zijn vermogen om de geest te verhelderen en het lichaam in balans te brengen.

Hoe Lions Mane werd ontdekt

In de afgelegen bergachtige streken van Japan, waar de mistige bossen rijk zijn aan biodiversiteit, leefde eens een wijze monnik genaamd Zenji. Zenji stond bekend om zijn diepe spirituele verbondenheid met de natuur en zijn zoektocht naar kennis en genezing.

Op een ochtend tijdens zijn meditatie in het bos ontdekte Zenji een vreemde paddenstoel die groeide aan de voet van een oude eik. De paddenstoel had de vorm van een dichte witte wolk, met lange, sierlijke tentakels die naar beneden hingen als de manen van een leeuw. Geïntrigeerd door zijn ongewone verschijning, besloot Zenji de paddenstoel te bestuderen.

Na dagen van meditatie en observatie ontdekte Zenji dat deze mysterieuze paddenstoel niet alleen een voedzame bron van voedsel was, maar ook opmerkelijke genezende eigenschappen bezat. Hij begon het te gebruiken in zijn dagelijkse praktijk van genezing en al snel merkte hij dat mensen die de paddenstoel consumeerden een heldere geest en een verjongd lichaam ervoeren.

Het duurde niet lang voordat het nieuws over de verbazingwekkende genezende krachten van de paddenstoel zich verspreidde naar naburige dorpen en gemeenschappen. Mensen kwamen van heinde en verre om de wijze monnik Zenji te bezoeken en om een glimp op te vangen van deze wonderbaarlijke paddenstoel die bekend stond als “Lions Mane”.

De legende van Lions Mane verspreidde zich als een lopend vuurtje door het land, en al snel werd de paddenstoel vereerd als een symbool van wijsheid, genezing en spirituele verlichting. Zenji, de bescheiden monnik die de kracht van Lions Mane had ontdekt, werd vereerd als een heilige genezer en zijn klooster groeide uit tot een centrum van genezing en spirituele groei.

Tot op de dag van vandaag wordt Lions Mane nog steeds gewaardeerd om zijn vele gezondheidsvoordelen en wordt het beschouwd als een van de meest waardevolle geschenken van de natuur. De legende van Zenji en zijn ontdekking van Lions Mane blijft voortleven als een inspirerend verhaal van de kracht van de natuur en de wijsheid van de oude genezers.

Bewezen voordelen van Lions Mane

  1. Ondersteuning van cognitieve functies: Lions Mane staat bekend om zijn vermogen om cognitieve functies te ondersteunen, zoals geheugen, concentratie en focus. Dit wordt toegeschreven aan bioactieve verbindingen zoals hericenonen en erinacines, die de groei van zenuwcellen bevorderen en neuroprotectieve effecten hebben. Deze verbindingen stimuleren ook de productie van NGF (Nerve Growth Factor), een eiwit dat essentieel is voor de groei, het onderhoud en de overleving van zenuwcellen. (Check het zelf: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31267290/)
  2. Bevordering van een gezond zenuwstelsel: De neurotrofe factoren in Lions Mane, zoals hericenonen en erinacines, kunnen de groei en regeneratie van zenuwcellen bevorderen, wat kan resulteren in een verbeterde zenuwfunctie en een verminderd risico op neurodegeneratieve aandoeningen. (Check het zelf: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29842058/)
  3. Versterking van het immuunsysteem: Lions Mane bevat bèta-glucanen en andere immuunstimulerende verbindingen die de activiteit van immuuncellen kunnen verhogen en de weerstand tegen ziekten en infecties kunnen verbeteren. (Check het zelf: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21995755/)
  4. Microdosering met Reishi. Microdosering van truffels in combinatie met Lions Mane wordt steeds populairder vanwege de subtiele maar consistente verbeteringen in cognitieve functies en mentale helderheid. Mensen die regelmatig microdoseren met Lions Mane melden vaak een verhoogde focus, verbeterde stemming en een algemeen gevoel van welzijn zonder de bijwerkingen van traditionele stimulerende middelen.

Lions Mane-extracten in capsulevorm of tincturen

Lions Mane is beschikbaar in verschillende vormen, waaronder capsules en tincturen. Door Lions Mane op te nemen in je dagelijkse routine, kun je profiteren van de vele gezondheidsvoordelen die deze opmerkelijke paddenstoel te bieden heeft. Of je het nu toevoegt aan je ochtendsmoothie, je favoriete gerecht of als supplement neemt, Lions Mane kan een waardevolle aanvulling zijn op een gezonde levensstijl.

Conclusie waarom Reishi gezond is voor lichaam en geest.

Met zijn bewezen voordelen voor cognitieve functies, zenuwgezondheid en immuunondersteuning, verdient Lions Mane zeker een plekje in je supplementenroutine. Als je op zoek bent naar een natuurlijke manier om je algehele gezondheid te verbeteren, overweeg dan Lions Mane toe te voegen aan je dagelijkse regime en ervaar zelf de vele voordelen die deze opmerkelijke paddenstoel te bieden heeft.

SmartPalace Lions Mane uitgelicht

Loading...
Foodsporen mondspray clarity & focus white


Foodsporen Rescue - Stress Less Reishi mondspray

Verhoog je dagelijkse routine, verbeter je focus en mentale helderheid met deze bijzondere Rescue spray voor meer Focus en helderheid - waar wetenschap en synergie elkaar ontmoeten voor een betere focus, concentratie en helderheid.
___

€ 34,95


Inhoud: 30 ml
Te gebruiken voor: Draag bij aan een betere focus | Ervaar meer helderheid | Versterk je concentratievermogen | Verbeter je multitasking abilities | Maak de dagelijkse bezigheden eenvoudiger

 34,95
CHILL MIX (Lions mane en Reishi) Pure Bio Vitaliserende Paddenstoelen Extract 60 capsules


Pure Bio - Chill Mix 'Boost your microdose'
Vegy Capsules (60)

Lion's Mane en Reishi leveren een zeer belangrijke ondersteuning bij het microdoseren. Deze Chill Mix gebruik je als ondersteunende boost bij het microdoseren met truffels. Samen met je gemicrodoseerde truffel neem je 2 capsules 'Boost your Microdose' Chill Mix voor een sterker effect van het microdoseren. Tevens zeer geschikt als je op zoek bent naar een natuurlijke Chill Mix!
___

€ 19,95


Inhoud: 60 capsules
Bij: Versterk je microdoseer-sessie met Lion's Mane/Reishi
Of: Als natuurlijk Chill Mix

 19,95
Foodsporen Lions Mane Tinctuur 30ml


Foodsporen
Lions Mane Tinctuur - 30 ml

Foodsporen Lions Mane Tinctuur, The Priest of the Mountain. En die naam heeft hij niet voor niks. Het is één van onze all-time favorieten! In Japan is deze paddenstoel al eeuwen lang bekend om zijn vermeende ondersteunende en herstellende effecten op de geest. Lions Mane Tinctuur stimuleert je lichaam om de lichaamseigen stof NGF te produceren. NGF is nodig voor de groei van bepaalde neuronen in onze hersenen.
___

€ 29,95


Inhoud: 30 ml Foodsporen Lions Mane Tinctuur
Bij: optimaliseren leervermogen, concentratie, geheugen.

 29,95
LIONS MANE (Hericeum Erinaceus ) Pure Bio Vitaliserende Paddenstoelen Extract 60 capsules


Pure
Lion's Mane capsules (60)

Lion's Mane. In Japan is deze paddenstoel al eeuwen lang bekend om zijn vermeende ondersteunende en herstellende effecten op de geest. Uit onderzoek is gebleken dat de alkaloïden in Lion's Mane de lichaamseigen stof NGF stimuleert te produceren. NGF is nodig voor de groei van bepaalde neuronen in onze hersenen en tegelijkertijd om snelle veroudering helpen te voorkomen.
___

€ 19,95


Inhoud: PURE Lions Mane capsules (60)
Bij: optimaliseren leervermogen, concentratie, geheugen.

 19,95
SOLD SUNDAY LIONS MANE (Hericium Erinaceus) Sunday Vitaliserende Paddenstoelen Extract 90 capsules


Sunday Lions Mane Extract (90 capsules)

Premium Sunday Lions Mane ingrediënten in hun puurste vorm. Rechtstreeks afkomstig van 's werelds beste producenten. Volledige vermijding van alle onnodige additieven en hulpstoffen. Exclusief gebruik van waardevolle natuurlijke ingrediënten voor additieven. Geschikt voor vegetariërs.
___

€ 28,90


Inhoud: 90 Lions Mane capsules
Voor advies over het gebruik en de werking kunt u contact opnemen met onze Mycotherapeut. Stuur een email naar klantenservice@smartpalace.nl

 28,90


Webshop Kermerk