Kratom - Mitragyna speciosa van Smartshop SmartPalace

Kratom Thee maken? Hoe doe je dat?

Kratom thee maken.

Kratom thee maken wordt steeds populair omdat niet iedereen de smaak van Kratom lekker vindt. Met Kratom Thee is het zeer goed te maskeren. Kratom Thee is daarentegen wel iets minder potent dan Kratom poeder, maar desalniettemin een zeer goede manier om de effecten van Kratom te leren kennen. Van origine werd er gekauwd op de bladeren van de Kratomplant, officieel Mitragyna Speciosa genoemd. Een plant die meer weg heeft van een boom en familie is van de koffieplant (Rubiaceae).

Kratom komt sinds oudsher uit Zuidoost-Azië, waar de bladeren gebruikt worden door de werkers op het land voor meer werklust, euforie, energie en uithoudingsvermogen, maar ook voor pijnstillende doeleinden en relaxerende effecten wordt Kratom daar toegepast.

Kratombladeren die worden gebruikt om kratom thee te maken bevatten meer dan 40 actieve stoffen, maar de belangrijkste zijn mitragynine en 7-hydroxymitragynine. Ze werken in op verschillende receptoren in de hersenen en veroorzaken effecten die vergelijkbaar zijn met die van stimulerende middelen en in hoge dosis met opioïde pijnstillers.

Hoeveel Kratom theeblad heb ik nodig om Kratom thee te maken?

De hoeveelheid Kratomblad om Kratom thee te maken is niet voor iedereen gelijk en afhankelijk van verschillende factoren zoals maaginhoud, lichaamsgewicht en tolerantie. Waar voor de ene persoon 5 gram weinig effect kan geven is voor de ander 1 gram al voldoende om bijzonder opgewekt of energiek te worden. Begin daarom ook altijd met een lichte dosis en bouw het langzaam op totdat je het punt hebt bereikt dat Kratom je het optimale effect geeft. Let op, voor Kratom geldt dat meer niet per se beter betekent. Te veel Kratom kan je bijvoorbeeld ook misselijk maken.

Ga je Kratom thee maken, weet dan dat 2 tot 5 gram Kratomblad stimulerend en euforiserend werkt. Ook krijg mensen meer energie, voelen zich alerter en socialer en gaat alles gewoon makkelijker af.  Hogere doses tussen 5 tot 10 gram kratom blad geeft een ​​kalmerend effect. Het wordt afgeraden om hogere doses te nemen dan hier gemeld. Kratombladeren uit verschillende delen van Zuidoost-Azië kunnen verschillende niveaus van mitragynine bevatten. Maleisische kratombladeren bijvoorbeeld hebben een veel lagere concentratie dan Thaise kratombladeren. Lees dus altijd eerst goed de hoeveelheden die op de verpakking worden aangegeven en volg de aanwijzingen op.

N.B. Kratompoeder is geconcentreerder dan kratom theeblad en bevat meer alkaloïden, waardoor je bij kratompoeder ongeveer de helft van de hoeveelheden aan moet houden vergeleken met theeblad.

Kratom thee maken, hoe doe ik dat?

  1. Kook water.
  2. Laat het water 5 minuten afkoelen. Kokend water breekt namelijk de werkzame stoffen af.
  3. Doe de gewenste hoeveelheid Kratomblad in een theezeef en zet deze op een pot of op een kom.
  4. Giet het water over de kratom en laat deze 10 minuten in het hete water trekken
  5. Druk af en toe de bladeren aan om de sappen goed uit de bladeren in de thee te persen
  6. Schenk het in een kom
  7. Met een beetje gember en met honing kan je de smaak van Kratom vrijwel geheel maskeren
  8. Vlak na het drinken kan je tong een klein beetje verdoofd aanvoelen. Dat is normaal.
  9. Na 10 tot 30 minuten begin je de effecten van Kratom te voelen.

Kan ik tussendoor nog meer Kratom thee maken?

Kratom thee werkt ongeveer 4 tot 6 uur. Als je binnen deze tijd Kratom thee bijneemt dan neemt de hoeveelheid werkzame stof in je lichaam toe. Dat kan er voor zorgen dat de effecten veranderen. De effecten zijn namelijk bij een lage dosis stimulerend en bij een hoge dosis verslappend. Wanneer je over dit kantelpunt heen gaat kan je dus het euforische effect kwijtraken en juist moe worden. Als dit niet gewenst is dan is het verstandig om minimaal 6 tot 8 uur te wachten voordat je opnieuw een potje kratom thee maakt. Het is bovendien beter om Kratomsoorten af te wisselen om gewenning te voorkomen.

Is Kratom thee veilig?

Houd je aan de aanbevolen hoeveelheden, gebruik Kratom gematigd en combineer niet met andere middelen als alcohol, benzo-diapzepines en MAO-remmers . Raadpleeg bij twijfel altijd je huisarts.

 

Wil je graag Kratom kopen, maar vind je het lastig om de juiste Kratom te vinden, check dan altijd eerst onze handige Kratomwijzer. Binnen twee klikken zit je op de juiste soort voor jou.

SmartPalace Kratom uitgelicht

Loading...
-20% Kratom thee Euforie voordeelpakket van Herbal PalaceKratom Thee Euforie 4x

"Save the day, met Kratom thee"
HET KRATOM THEE EUFORIE (3=4) VOORDEELPAKKET is een mix van de beste euforiserende, moodliftende kratom thee soorten van Herbal Palace, in een compleet voordeelpakket. Het pakket geeft je meteen de mogelijkheid om regelmatig te wisselen van Kratom om gewenning te voorkomen.
___

VAN 23,80 VOOR € 18,95

Inhoud: 4 x 10 gram pure kratomthee: Maeng Da Gold thee | Sumatra Red thee | Malay Green thee | Sumatra White thee

 18,95
SALE Kratom thee Maeng Da Red voordeelpakket van Herbal Palace. Verdovend, ontspanning, relax en euforie.Verdovend - Euforie (Voordeel bij 3 blikjes)

"Save the day, met Kratom thee" KRATOM THEE - MAENG DA RED van Herbal Palace is één van de sterkst verkrijgbare Kratomsoorten en heeft een krachtige relaxerende en stemmingsverbeterende werking.
___

1 blikje: 5,95

Inhoud: 10 gram pure kratom thee

 5,95 14,95
SALE Kratom thee Sumatra White Voordeelpakket van Herbal Palace. Relax, ontspanning, euforie en libido.Stimulatie - Euforie
(Voordeel bij 3 blikjes)

"Save the day, met Kratom thee"
KRATOM THEE - SUMATRA WHITE van Herbal Palace is onze persoonlijke favoriet omdat hij zo'n lekker relaxed en prettig gevoel van euforie kan geven. Wordt ook veel gebruikt voor het libido.
___

1 blikje: 5,95

Inhoud: 10 gram pure kratom thee

 5,95 14,95
-20% Kratom thee Maeng Da Voordeelpakket van Herbal PalaceKratom Thee Maeng Da Voordeelpakket

"Save the day, met Kratom thee"
HET KRATOM THEE MAENG DA (3=4) VOORDEELPAKKET is alle 4 de Maeng Da varianten van herbal Palace, in één Kratom Thee voordeelpakket. Het pakket geeft je de mogelijkheid om regelmatig te wisselen van Kratom thee om gewenning te voorkomen.
___

VAN 23,80 VOOR € 18,95

Inhoud: 4 x 10 gram pure kratom thee: Maeng Da Gold thee | Maeng Da Green thee | Maeng Da White thee | Maeng Da Red thee

 18,95
SALE Kratom thee Sumatra Red Voordeelpakket van Herbal Palace. Euforie, ontspanning, relax en libidoEuforie - Relax (Voordeel bij 3 blikjes)

"Save the day, met Kratom thee"
KRATOM THEE - SUMATRA RED van Herbal Palace is een milde Kratom thee, maar met een heerlijk euforiserend, relaxerend effect. Zeer geschikt voor sociale activiteiten en voor het libido.
___

1 blikje: 5,95

Inhoud: 10 gram pure kratomthee

 5,95 14,95
SALE Kratom thee Malay Green Voordeelpakket van Herbal Palace. Mind stimulating, euforie en libido.Stimulatie - Euforie
(Voordeel bij 3 blikjes)

"Save the day, met Kratom thee" KRATOM THEE - MALAY GREEN van Herbal Palace is een fijne Kratom wanneer je een opkikkertje kan gebruiken. Mind Stimulating met een prettige moodlift. Je krijgt er letterlijk zin van.
___

1 blikje: 5,95

Inhoud: 10 gram pure kratom thee

 5,95 14,95
SALE Kratom thee Maeng Da White voordeelpakket van Herbal Palace. Pijnstillend en ontspannend. Relax.Verdovend - Relax
(Voordeel bij 3 blikjes)

"Save the day, met Kratom thee"

KRATOM THEE - MAENG DA WHITE van Herbal Palace is een echte allrounder, wordt veel gebruikt om zijn verdovende effecten, maar kan ook dat lekkere euforische gevoel geven of juist heel relaxed aanvoelen.
___

1 blikje: 5,95

Inhoud: 10 gram pure kratom thee

 5,95 14,95
SALE Kratom thee Maeng Da Green voordeelpakket van Herbal Palace. Pijnstillend en een bron van energieVerdovend - Energie
(Voordeel bij 3 blikjes)

"Save the day, met een kopje Kratom thee" KRATOM THEE - MAENG DA GREEN van Herbal Palace is één van de sterkst verkrijgbare Kratoms en heeft een sterk energiegevende, maar toch relaxerende werking. Al bij kleine hoeveelheden.
___

1 blikje: 5,95

Inhoud: 10 gram pure kratom thee

 5,95 14,95
SALE Kratom thee Maeng Da Gold voordeelpakket van Herbal Palace. Energie en euforieEnergie - Euforie
(Voordeel bij 3 blikjes)

"Save the day, met Kratom thee"   KRATOM THEE - MAENG DA GOLD van Herbal Palace is een perfecte Kratomthee voor een dag vol met energie en goede zin. Bij hogere dosering heeft het een meer verdovende werking.
___

1 blikje: 5,95

Inhoud: 10 gram pure kratom thee

 5,95 14,95