Kratom combineren

Kan ik kratom combineren met andere drugs/middelen?

Kan ik kratom combineren met andere drugs/middelen?

Het is niet ongebruikelijk dat er combinaties van allerlei soorten drugs en smartdrugs worden geprobeerd, op zoek naar de perfecte ervaring en de perfecte combinatie. Dit artikel is niet bedoeld om je hiertoe aan te bewegen. Combineren van drugs is altijd af te raden. En hoe onschuldig Kratom ook mag zijn, er kunnen wel degelijk interacties ontstaan met medicijnen en andere stoffen die ongewenst zijn. We proberen in dit artikel meer duidelijkheid te geven over de do’s en dont’s m.b.t. Kratom.

Wat is Kratom?

Kratom is een boom uit Zuid-oost Azië, waarvan de bladeren alkaloïden bevatten. het werkende hoofdbestanddeel mitragynine werkt als een opiaat-agonist. Een opiaat-agonist gedraagt zich als een opiaat, maar is dit niet. Hierdoor heb je ook niet de negatieve effecten die je bij een opiaat wel hebt en zijn de ontwenningsverschijnselen veel lichter, of te verwaarlozen, afhankelijk van de mate en regelmaat waarin je het gebruikt. Kratom heeft een effect op de opiaat-receptoren (delta-receptoren) in je hersenen die je humeur en angstgevoelens beïnvloeden. Mitragynine bindt zich aan deze receptoren en verbetert je humeur en geeft een euforisch gevoel. In een hogere dosis gaat Mitragynine de mu-receptoren stimuleren, waardoor de verdovende effecten de overhand nemen. Maar er vindt geen hechting plaats aan de receptoren waardoor er vrijwel geen verslavingsgevoeligheid optreedt. Kortom: een opiaat hecht zich aan de receptoren. Mytragynine stimuleert de receptoren.

Is Kratom veilig?

Kratom lijkt net als Cannabis een bedreiging voor de farmaceutische industrie te vormen, aangezien steeds meer mensen het zien als een natuurlijk anti-depressivum en pijnstiller. (Raadpleeg altijd eerst je huisarts als je hiervoor Kratom wenst te gebruiken). Dat zorgt waarschijnlijk ook voor een groot aantal negatieve verhalen over Kratom. Wanneer je je verdiept in deze verhalen blijkt er altijd sprake te zijn van combinatie met een andere stof of medicijn. Ga er dus altijd verstandig mee om en vermijd verkeerde combinaties.

Kratom gecombineerd met alcohol

Kratom gecombineerd met alcohol beïnvloedt je motoriek en coördinatie. Het doet de voordelen van Kratom teniet en kan leiden tot bijwerkingen als hoofdpijn, misselijkheid en een katergevoel. De combinatie van Kratom en alcohol levert wisselende effecten bij gebruikers. Het wordt sterk afgeraden om tijdens het gebruik van Kratom grote hoeveelheden alcohol te consumeren.

Kratom kan echter wel gunstig zijn voor diegenen die willen stoppen met alcohol drinken. Volgens onderzoek van ScienceDirect kan Kratom ontwenningsverschijnselen van alcoholgewenning aanzienlijk elimineren: de euforische effecten helpen de alcoholverslaving te minimaliseren en het verlangen naar alcohol te verminderen. Het combinatie van Kratom en Alcohol tegelijk echter wordt ten strengste afgeraden.

Kratom gecombineerd met andere opiaten / zware pijnstillers

Dit moet ten koste van alles worden vermeden, omdat dit levensbedreigend kan zijn. Het is bewezen dat Kratom net als opiaten / opioïden een sederende eigenschap heeft. Dus wanneer de twee worden gecombineerd, kan er een synergie plaatsvinden die resulteert in verhoogde sedatie en ademhalingsdepressie. Een absolute no go dus. Wees verstandig. Opiaten zijn krachtige stoffen en mogen niet worden gecombineerd met Kratom. Om van een opiaatverslaving af te komen wordt Kratom wel steeds vaker ingezet.

Kratom gecombineerd met MAO-remmers

MAO-remmers zijn chemische stoffen die het enzym ‘Mono-Amine-Oxidase’ remmen. Ze zijn vooral werkzaam bij de behandeling van depressie en de ziekte van Parkinson. Medicijnen en voeding die MAO-remmers bevatten mogen niet gecombineerd worden met Kratom. Kratom heeft zelf MAO-remmende eigenschappen waardoor het effect te sterk kan zijn. Ayahuasca, Passiebloem, Sint Janskruid en Syrische wijnruit worden ook beter niet gecombineerd met Kratom. Bij twijfel altijd je huisarts raadplegen.

Kratom gecombineerd met stimulerende middelen

Stimulerende middelen zijn stoffen die de fysiologische activiteit in het menselijk lichaam verhogen. Bekende voorbeelden zijn amfetaminen, cocaïne, koffie, veel cola, guarana en yohimbe. Deze mogen in de regel niet worden gecombineerd met Kratom omdat ze het stimulatieniveau te ver kunnen verhogen met alle negatieve gevolgen van dien. De combinatie kan leiden tot bijwerkingen als angst, overmatig zweten, hartkloppingen en overstress. Voor ervaren gebruikers kan Kratom gecombineerd worden met een kleine hoeveelheid koffie of cola die Kratom potenter kunnen maken. Dit moet echter door beginners worden vermeden vanwege de lage tolerantie.

Kratom en selectieve serotonine-heropname-remmers (SSRI’s)

Selectieve serotonine-heropname-remmers zijn geneesmiddelen die worden gebruikt bij de behandeling van depressieve stoornissen en angststoornissen. Momenteel zijn er geen definitieve studies over het effect van het combineren van Kratom en SSRI’s. De effecten van Kratom worden voornamelijk veroorzaakt door de interactie met de μ-opioïde receptoren in de hersenen. SSRI’s daarentegen produceren hun effecten door interactie met serotoninereceptoren. Aangenomen wordt dat, aangezien Kratom en SSRI’s beide inwerken op receptoren die af en toe met elkaar kunnen interacteren, er al dan niet een interactie kan optreden. Desalniettemin raden we aan voorzichtig te zijn en niet te experimenteren.

Kratom en marihuana, cannabis, wiet, hash

Onderzoek wijst uit dat het combineren van Kratom met marihuana zeer effectief kan zijn. Bijwerkingen zoals hoofdpijn en maagklachten komen zelden voor. Het is aangetoond dat de combinatie een staat van kalmte en ontspanning kan bevorderen, maar hiervoor geldt zeker dat overdaad schaadt. Wij adviseren geen combinaties, dus als je er voor kiest om het te combineren, dan alleen met een kleine hoeveelheid marihuana. De interactie vindt snel plaats en bij te veel marihuana kunnen situaties van angst en overstress ontstaan.

Kratom en psychedelische drugs

Psychedelica zijn een klasse geneesmiddelen die psychedelische ervaringen veroorzaken door “serotonine-receptor-agonisme”. Dit resulteert in een veranderde bewustzijnsstaat, anders denken en visuele / auditieve veranderingen. Belangrijke psychedelische drugs zijn onder bijvoorbeeld lyserginezuurdiethylamide (LSD), mescaline, psilocybine (Paddo’s en Truffels) en N, N-dimethyltryptamine (DMT). Sommige mensen beweren dat het gunstig is om Kratom te combineren met psychedelica omdat het de trip een euforische start geeft en een bad trip voorkomt, maar ook dat het de kalmte bevordert tijdens de coming-downfase, maar hier is geen onderzoek naar gedaan. Over de combinatie XTC en Kratom wordt dezelfde veronderstelling gedaan, maar ook dat is niet bewezen. Je bent je eigen experiment als je hiermee experimenteert.

Er zijn ook gebruikerservaringen bekend waarbij de combinatie ongewenste bijwerkingen veroorzaakte, zoals mentale blokkades en verhoogde angst. Kortom, het combineren van Kratom met psychedelica is niet aan te raden als je niet weet wat je doet.

SmartPalace Kratom uitgelicht

Loading...
-13% Euforie Kratom. Ultieme mix van Herbal Palace. Euforie, geluk en welzijn.


Euforie - verkwikkend - moodliftend

De ULTIEME EUFORIE KRATOM MIX, wanneer je op zoek bent naar dat blijmakende, verkwikkende en relaxerende gevoel wat alleen Kratom je kan geven. Speciaal voor jou geselecteerd en gemixt in perfecte verhoudingen.
 

VAN 16,95 VOOR € 14,75

Inhoud: 25 gram fijn poeder

 14,75
Maeng Da Red Kratom van Herbal Palace - verdovend, relax, ontspanning en euforieVerdovend - Euforie

KRATOM SUPER MAENG DA RED van Herbal Palace is waarschijnlijk de meeste bekende, maar ook de sterkst verkrijgbare Kratom. Het heeft een krachtige, relaxerende en stemmingsverbeterende werking, zelfs al bij kleine hoeveelheden.

Prijs: € 16,95

Inhoud: 25 gram fijn poeder Kratom van superieure kwaliteit

 16,95


BEN JIJ 18 JAAR
OF OUDER?

De inhoud van SmartPalace.nl
is alleen geschikt voor volwassenen met
de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je 18 jaar of ouder bent.