De beste manier om te microdoseren

De beste manier om te microdoseren

De beste manier om te microdoseren

Microdoseren, en dan met name microdoseren met truffels neemt sterk toe in populariteit. Maar telkens komt de zelfde vraag naar boven, namelijk: ‘Hoe doe je dat Microdoseren?’ In dit artikel gaan we dieper in op de beste manier om te microdoseren. We doen dit aan de hand van de Paul Stamets methode (bekend van de documentaire Fantastic Funghi op Netflix) en leggen uit hoe je er voor kunt zorgen dat je microdose sessie zo optimaal mogelijk verloopt.

Waarom zou ik microdoseren?

Psychedelica is een tijdje uit het zicht geweest onder druk van bepaalde industrieën die de psychedelica vooral in een negatief daglicht hebben gezet. Maar aan die tijd lijkt een einde te zijn gekomen. In de jaren 60 was het gebruik van psychedelica vrij ‘normaal’, maar werden bijvoorbeeld LSD en psilocybine in de psychotherapie regelmatig ingezet voor het behandelen van allerlei psychische problemen als PTSS en depressies. De laatste jaren is de interesse in psychedelica weer toegenomen en ook in de mainstream informatie lees steeds meer en meer over de gunstige effecten van psychedelica. Met name het microdoseren wordt steeds toegankelijker. En dat is niet voor niets. Men is op zoek naar een verruiming van het bewustzijn.

Wat kan microdosing voor je betekenen?

Dat psychedelica goed voor je kunnen zijn dat weten we al millennia. Sinds het bestaan van de mensheid worden psychedelica ingezet voor innerlijke genezing en het verkrijgen van inzichten. Psychedelica worden daarnaast uiteraard ook gebruikt voor recreatieve doeleinden, maar van origine gaat het om het betreden van een innerlijke reis, op zoek naar verdieping, verbinding en heling.

Met microdoseren kan je de positieve effecten van psychedelica benutten zonder dat je de psychedelische effecten er van merkt. Je gaat er niet van hallucineren, maar je merkt na verloop van tijd wel een groei in creativiteit, meer energie en een helderdere gedachtengang. Je ervaart doorgaans meer positiviteit, meer openheid en een groei van je bewustzijn. Doordat je steeds meer in het nu komt, laat je je ook minder leiden door je emoties en voel je stabieler. Het kan dus geen slecht idee zijn om te microdoseren. Maar wat is nu de beste manier om te microdoseren?

Microdosing, de Paul Stamets stacking methode

De beste manier om te microdoseren is naar onze mening en ervaring de Paul Stamets stacking methode. (Paul Stamets staat bij liefhebbers van paddenstoelen bekend als dé goeroe op het gebied van hallucinerende paddenstoelen en microdosing.) Paul Stamets heeft een methode ontwikkeld waarbij je 4 dagen, elke dag, ‘s-ochtends voor het ontbijt, 1 tot 1,5 gram van de truffels inneemt. Deze dosering is precies voldoende om geen hallucinerende effecten te ervaren. Na deze vier dagen, neem je drie dagen rust. Dan neem je weer 4 dagen je truffeltjes en dan weer drie dagen rust. Dit kan je 3-6 keer doen. Vervolgens neem je een langere pauze van enkele weken. Na deze langere rustpauze kan je de sessie nogmaals herhalen. De Paul Stamets methode leert ons bovendien dat de beste manier om te microdoseren met toevoeging van Lion’s mane, Reishi en Niacine (Vitamine B3) wordt gedaan.

Waarom Lion’s Mane gebruiken bij het microdoseren?

Lion’s mane behoort tot de medicinale (vitaliserende) paddenstoelen. Deze paddenstoelen hebben medicinale eigenschappen, maar geven geen hallucinerende effecten. In het oosten wordt deze paddenstoel al duizenden jaren gebruikt voor het versterken van de cognitieve functies en voor het produceren van het hormoon Neuron Growth Factor (NGF). Dit hormoon zorgt voor regeneratie van het zenuwstelsel en het leggen van nieuwe zenuwbanen in de hersenen, waardoor de de signaaloverdracht in de hersenen kan worden hersteld, of zelfs versterkt. In combinatie met psilocybine werkt Lion’s Mane als een katalysator en levert het een nog grotere bijdrage aan de positieve effecten van psilocybine.

Lion's Mane, ondersteund de beste manier om te microdoseren

Lion’s Mane, ondersteund de beste manier om te microdoseren

De beste manier om te microdoseren doe je dus niet alleen met truffels, maar door de combinatie met Lion’s Mane tinctuur. Hierdoor zal je de gewenste effecten eerder en sterker ervaren. De meeste microdosers kiezen er voor om naast Lion’s mane ook Reishi tinctuur te gebruiken, aangezien Reishi weer een versterkend effect heeft op de effecten van Lion’s Mane. Bovendien zorgt Reishi voor rust. Lions mane en Reishi zijn verkrijgbaar in een gecombineerde iMicrodose tinctuur. Eén flesje is genoeg voor een volledige microdoseer sessie.

Waarom Niacine gebruiken bij het microdoseren?

Niacine, oftewel Vitamine B3 ondersteunt het herstelend effect van het geheugen en heeft een positieve invloed op het zenuwstelsel. Tevens zorgt het er voor dat de bloedvaten worden verwijd zodat de stoffen gelijkmatig door het hele lichaam kunnen worden getransporteerd. Niacine is vaak verkrijgbaar in combinatie met Melatonine. Je kan deze ook gewoon ‘s avonds voor het slapen innemen. (Het hoeft niet tegelijkertijd met de psilocybine). De combinatie Niacine, melatonine is weer belangrijk, omdat bij de aanmaak van melatonine niacine nodig is. De stoffen psilocybine, niacine en melatonine zijn allemaal weer nauw verwant of verbonden aan serotonine en de aanmaak van dopamine. De stofjes waar je gelukkig van wordt en de kans op depressies en Alzheimer verminderen.

Kortom, wat heb je nodig

Een simpel setje iMicrodose kan volstaan. Zeker als je het voor de eerste keer wil proberen. Wil je voor het sterkste effect, of heb je al eens eerder gemicrodoseerd, dan zou je eens kunnen proberen wat het verschil is met onderstaande producten, zoals hierboven beschreven:

Begeleiding?

Microdoseren is altijd op eigen verantwoordelijkheid, zo ook het gebruik van één van de bovenstaande stoffen. Zodoende kunnen wij ook niet verantwoordelijk of aansprakelijk worden gesteld. Je dient je goed in te lezen of te laten informeren en te begrijpen wanneer je wel en niet moet gaan microdoseren. Heb je in het verleden te maken gehad met psychoses, zenuwinzinkingen, angststoornissen of indicaties van schizofrenie, dan is microdoseren voor jou niet geschikt. Bij bepaalde medicijnen is microdoseren ook geen optie, zoals bijvoorbeeld bij het gebruik van Tramadol, opiaten SSRI’s en MAO-remmers. Laat je dus altijd eerst goed voorlichten.

Vragen?

Mocht je vragen hebben over de beste manier om te microdoseren, neem dan gewoon contact met ons op. We geven graag voorlichting.

E: klantenservice@smartpalace.nl
T: 011 – 857 86 48

SmartPalace microdoseren producten uitgelicht

Loading...
-7% Paddo Kweekset, kweek je eigen paddo'sPaddo kweekset 'Easy'

Deze Paddo kweekset bevat alles om ready-to-grow je eigen Paddo te kweken klaar in een paar simpele stappen. De Paddo Kweekset heeft nauwelijks aandacht nodig zodra het opgesteld is. Het enige wat u hoeft te doen is de set water geven en het in een kweekzak (bijgeleverd) plaatsen en u groeit uw eigen paddo's. Zeer geschikt voor microdosing (of voor lekkere trippy ervaringen.)
___

Soort paddenstoel: Psilocybe cubensis B+ paddenstoel Potentiële opbrengst: 300-450 gram (+ meerdere oogsten mogelijk)

VAN 42,50 VOOR € 39,50

 39,50
iMicrodose OG Microdoseren met truffelsiMicrodose OG (medium)

iMicrodose heeft een speciaal truffelkitje ontwikkeld om het functioneel gebruik van truffels te stimuleren. Bij Microdosing wordt slechts een hele kleine, nauwelijks merkbare dosis (0,2 to 1 gram) toegepast. iMicrodose OG is hersluitbaar en behoudt daardoor langer de versheid van de Psilocybe Galindoi truffel, waardoor je de ideale microdosis kan perfectioneren.
___

VOOR € 18,95

Inhoud: 3 x 5 gram - hersluitbaar
Klasse: Middelsterk: prima voor beginners en gevorderde microdoseerders

 18,95
iMicrodose Triniti Microdoseren met truffelsiMicrodose Triniti (3 sterktes)

iMicrodose Triniti is een speciaal truffelkitje met 3 verschillende soorten Magic Truffels in één pakket, namelijk de Mexicana (mild), de Galindoi (medium) en de Tampanensis (sterk). Dit geeft jou de mogelijkheid om er snel achter te komen welke truffel het meest geschikt is voor jou. iMicrodose is hersluitbaar (3 x 5 gram) en behoudt daardoor langer de versheid van de truffel.
___

VOOR € 17,95

Inhoud: 3 x 5 gram - hersluitbaar
Klasse: Bevat alle drie de sterktes in één pakket

 17,95
iMicrodose Uniti Microdoseren met truffelsiMicrodose Uniti (sterk)

iMicrodose Uniti is vervaardigd uit de meest bekende Truffel Philosopher Stone. Ook wel Psilocybe Tampenensis. Een perfecte 'stevige' truffel om mee te microdoseren als je al ervaren bent met microdoseren met truffels. iMicrodose is hersluitbaar (3 x 5 gram) en behoudt daardoor langer de versheid van de truffel, waardoor je de ideale microdosis kan perfectioneren.
___

VOOR € 19,95

Inhoud: 3 x 5 gram - hersluitbaar
Klasse: sterk: voor ervaren microdoseerders

 19,95
iMicrodose Mindfuli Microdoseren met truffelsiMicrodose Mindfuli (mild)

iMicrodose Mindfuli is vervaardigd met de Psilocybe Mexicana. Een perfecte truffel om te microdoseren. iMicrodose is hersluitbaar (3 x 5 gram) en behoudt daardoor langer de versheid van de truffel, waardoor je de ideale microdosis kan perfectioneren.
___

VOOR € 17,95

Inhoud: 3 x 5 gram - hersluitbaar
Klasse: Mild, perfect voor beginnende microdoseerders

 17,95
McMyco Reishi vegetarische capsules


McMyco -
Reishi capsules (120)

Reishi capsules. Reishi is een erg populaire paddenstoel vanwege zijn ondersteunende werking voor de bloedsomloop en de ondersteuning van het lichaam bij stress. Meerdere onderzoeken tonen aan dat bij gebruik van Reishi het slaapritme sterk verbetert. Meer energie en een verbeterde weerstand worden ook vaak toegeschreven aan deze bijzonder paddenstoel.
___

€ 34,95


Inhoud: 120 capsules
Bij: betere vitaliteit, stress, betere nachtrust.

 34,95
IMICRODOSE-ALL-IN-ONE-CAPSULES


iMicrodose - All-in-one
Mushroom capsules (100)

iMicrodose All-in-One paddenstoelenextract (by Red Light Holland) is een unieke mix van de meest geliefde en krachtige vitaliserende paddenstoelen die vandaag de dag verkrijgbaar zijn. Elke capsule combineert de kracht van Reishi, Chaga en Lion's Mane, wat het een zeer compleet voedingssupplement maakt. Wil je profiteren van alle vitaliserende eigenschappen die deze paddenstoelen je te bieden hebben, dan is dit de perfecte oplossing.
___

€ 29,95


Inhoud: 100 capsules
Bij: Profiteren van de werking van Reishi, Lion's Mane en Chaga tegelijkertijd.

 29,95
IMICRODOSE-ALL-IN-ONE-Tinctuur


iMicrodose - All-in-one
Mushroom tincture - 30 ml

Combineert de krachten van Lion's Mane, Chaga en Reishi wat het een ongelooflijk sterk voedingssupplement maakt. Met een paar druppels per dag ervaar je alle effecten van de voedingsstoffen die aanwezig zijn in deze belangrijke vitaliserende paddenstoelen die al eeuwenlang in de traditionele geneeskunde worden gebruikt. Dit kwaliteitsproduct is uitsluitend gemaakt van de vruchtlichamen van de vitaliserende paddenstoelen.
___

€ 29,95


Inhoud: 30 ml
Bij: Profiteren van de werking van Reishi, Chaga en Lion's Mane.

 29,95
Foodsporen Reishi Tinctuur 30ml


Foodsporen -
Reishi Tinctuur - 30 ml

Reishi Tinctuur, misschien wel de bekendste vitaliserende paddenstoel wordt ook wel ‘The mushroom of immortality’ genoemd. Al meer dan 2000 jaar gelooft men in China in het anti-verouderingseffect. Het staat symbool voor geluk, genezing en welzijn. Reishi is nog steeds erg populair bij herbalisten in Azie. Maar ook in de westerse natuurgeneeskundigen is de belangstelling steeds groter en horen we steeds vaker over de Reishi tincturen.
___

€ 29,95


Inhoud: 30 ml
Bij: verhogen vitaliteit en ondersteuning voor stress, bevorderen betere nachtrust.

 29,95
Foodsporen Lions Mane Tinctuur 30ml


Foodsporen -
Lions Mane Tinctuur - 30 ml

Lions Mane Tinctuur, The Priest of the Mountain. En die naam heeft hij niet voor niks. Het is één van onze all-time favorieten! In Japan is deze paddenstoel al eeuwen lang bekend om zijn vermeende ondersteunende en herstellende effecten op de geest. Lions Mane Tinctuur stimuleert je lichaam om de lichaamseigen stof NGF te produceren. NGF is nodig voor de groei van bepaalde neuronen in onze hersenen.
___

€ 29,95


Inhoud: 30 ml
Bij: optimaliseren leervermogen, concentratie, geheugen.

 29,95


BEN JIJ 18 JAAR
OF OUDER?

De inhoud van SmartPalace.nl
is alleen geschikt voor volwassenen met
de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je 18 jaar of ouder bent.