Zelf paddos kweken

Zelf paddos kweken

Zelf Paddos kweken?

Zelf paddos kweken met behulp van een paddo kweekset is een relatief eenvoudig proces dat enige zorg en aandacht vereist. Hier is een korte uitleg van de basisstappen:

  1. Aanschaf van een kweekset: Koop een paddo kweekset.
  2. Voorbereiding van de kweekruimte: Zorg voor een schone en steriele omgeving om besmetting te minimaliseren. Standaard wordt er een kweekzak bijgeleverd.
  3. Activeren van de sporen: Volg de instructies van de kweekset om de sporen te activeren. Dit kan betekenen dat je ze moet laten hydrateren en activeren volgens de specifieke instructies van de set. Het is goed om de bak met substraat een tijdje te weken in schoon water. Bij voorkeur geen kraanwater.
  4. Toevoegen van sporen aan het substraat: Dit is in onze kweesets al voor je gedaan. Je ziet in de bak het witte Mycelium. Hieruit komen de vruchtlichamen te voorschijn, oftewel de Magische Paddenstoelen.
  5. Incubatie: Plaats de kweekset op een warme en donkere plek en laat de sporen groeien. Bij voorkeur tussen de 20 en de 25 graden, maar zorg er vooral voor dat de temperatuur constant is. Dit proces kan enkele weken duren, afhankelijk van de soort paddo’s en de omgevingsomstandigheden.
  6. Fruiting (vruchtlichamen vormen): Na de incubatieperiode zullen de paddo’s beginnen te groeien uit het substraat en kan je gaan oogsten..
  7. Oogsten: Zodra de paddo’s volgroeid zijn – en dat gaat heel snel – kan je ze oogsten. Paddo’s zijn volgroeid, als de hoeden van de paddo’s zich beginnen te spreiden en zich volledig openen. Je kunt ook zien dat de randen van de hoeden beginnen te krullen. Terwijl de paddo’s groeien, kunnen ze van kleur veranderen. Afhankelijk van de soort kunnen ze bij volwassenheid een diepere kleur krijgen. Bijvoorbeeld, de hoed kan veranderen van lichtbruin naar een dieper bruin bij volgroeidheid. Trek de gehele paddo uit het substraat, zodat je ruimte maakt voor een nieuwe oogst. Doe dit heel voorzichtig om de rest van het substraat niet te beschadigen.
  8. Ontwikkeling van sporen? Bij sommige paddosoorten zullen de hoeden beginnen met het afgeven van sporen wanneer ze volgroeid zijn. Dit kan zich uiten als een donkere verkleuring op de onderkant van de hoed. Over het algemeen wordt aangeraden om paddo’s te oogsten voordat de sporen beginnen te verspreiden. Dit is het stadium waarin ze potentieel de meeste psilocybine bevatten en nog niet te oud zijn.
  9. Herhaal het proces: Sommige paddo kweeksets kunnen meerdere oogsten produceren. Als je het goed doet kan je wel drie keer oogsten.

 

Schone handen

Het is belangrijk om de instructies van de kweekset zorgvuldig te volgen en hygiënisch te werk te gaan om een succesvolle oogst te garanderen. Als je paddo’s aanraakt tijdens het oogsten of hanteren, zorg er dan voor dat je handen schoon zijn om verontreiniging van het product te voorkomen. Het is ook een goed idee om je handen te wassen voordat je paddo’s gaat oogsten, om eventuele bacteriën of vuil te verwijderen. Sommige mensen geven er de voorkeur aan om latex handschoenen te dragen tijdens het hanteren van paddo’s, vooral als ze gevoelig zijn voor allergieën of als ze werken in een omgeving waar hygiëne erg belangrijk is. Dit is echter niet strikt noodzakelijk voor de meeste thuiskwekers.

 

Vragen?

Mocht je vragen hebben over Kratom en tolerantie, neem dan gewoon contact met ons op. We geven je graag advies.

E: klantenservice@smartpalace.nl
T: 011 – 857 86 48

SmartPalace zelf Paddos kweken

Loading...
-11% Mr Maka truffels Mexicana truffelsMr Maka Mexicana Truffels

De Mexicana truffel is de bekendste Magic truffel. De Mr Maka Mexicana Truffels geven een vrolijke, energieke trip en laten je ego even helemaal los. Ze zijn de mildste soort in ons assortiment en daardoor uitstekend geschikt voor de beginnende psychonaut en staan garant voor enkele uren van opwindende creativiteit en filosofische gedachtegang.
___

VAN 14,00 VOOR € 12,50


Inhoud: 15 gram
Klasse: Mild: prima voor beginnende truffelaars

Oorspronkelijke prijs was: € 14,00.Huidige prijs is: € 12,50.
-7% Mr Maka truffels Atlantis truffelsMr Maka Atlantis Truffels

De Mr Maka Atlantis Truffel op veler verzoek eindelijk in ons assortiment. Een mooie truffel in het middensegment. Kan zorgen voor een prettig sterke trip. De Atlantis truffel is als een mycelium schip, gekweekt om het wonderlijke landschap onder het oppervlak van je werkelijkheid te verkennen. Sterke visuals, heerlijk originele gedachten en verwondering.
___

VAN 15,00 VOOR € 14,00

Inhoud: 15 gram
Klasse: Prettig sterk: Voor de ervaren psychonauten een heerlijke truffel

Oorspronkelijke prijs was: € 15,00.Huidige prijs is: € 14,00.
-7% Mr Maka truffels Utopia truffelsMr Maka Utopia Truffels

Hier is je kans om te ervaren wat jouw staat van Utopia is! Deze juweeltjes zijn zeer krachtig en ‘gevuld’ met kleuren en creativiteit. De Mr Maka Utopia Truffel is één van onze sterkste Magic Truffels en kan zorgen voor een extreem sterke trip. Een retourtje Utopia is misschien wel de beste manier om het te omschrijven. Sterke visuals, bizar originele gedachten, verwondering, een totaal onbekende werkelijkheid.
___

VAN 20,00 VOOR € 18,50


Inhoud: 15 gram
Klasse: Zeer sterk: Voor de ervaren psychonauten een heerlijke truffel

Oorspronkelijke prijs was: € 20,00.Huidige prijs is: € 18,50.
-7% Mr Maka truffels Double vision truffelsMr Maka Double Dutch Truffels

De best verkocht truffel van Mr Maka biedt het beste van twee werelden en blaast je ego wijd open om je de spirituele reis van je leven te bezorgen. Een geweldige en complete psychedelische trip! We kunnen je garanderen dat ze je een trip zullen bieden die je nog nooit hebt meegemaakt. Bereid je voor op intense visuele hallucinaties, sterke en diepzinnige gedachten, evenals een sterk gevoel van eenheid met de mensen om je heen.
___

VAN 22,50 VOOR € 21,00


Inhoud: 15 gram
Klasse: De best verkocht truffel van Mr Maka.

Oorspronkelijke prijs was: € 22,50.Huidige prijs is: € 21,00.
iMicrodose mindfulyiMicrodose Mindfuli (mild)

GEWIJZIGDE VERPAKKING! iMicrodose Mindfuli is vervaardigd met de Psilocybe Mexicana. Een perfecte truffel om te microdoseren. iMicrodose is hersluitbaar (3 x 5 gram) en behoudt daardoor langer de versheid van de truffel, waardoor je de ideale microdosis kan perfectioneren.
___

VOOR € 17,95

Inhoud: 3 x 5 gram - hersluitbaar
Klasse: Mild, perfect voor beginnende microdoseerders

 17,95
iMicrodose OGiMicrodose OG (medium)

GEWIJZIGDE VERPAKKING! iMicrodose heeft een speciaal truffelkitje ontwikkeld om het functioneel gebruik van truffels te stimuleren. Bij Microdosing wordt slechts een hele kleine, nauwelijks merkbare dosis (0,2 to 1 gram) toegepast. iMicrodose OG is hersluitbaar en behoudt daardoor langer de versheid van de Psilocybe Galindoi truffel, waardoor je de ideale microdosis kan perfectioneren.

___

VOOR € 18,95

Inhoud: 3 x 5 gram - hersluitbaar
Klasse: Middelsterk: prima voor beginners en gevorderde microdoseerders

 18,95
iMicrodose unityiMicrodose Uniti (sterk)

GEWIJZIGDE VERPAKKING! iMicrodose Uniti is vervaardigd uit de meest bekende Truffel Philosopher Stone. Ook wel Psilocybe Tampenensis. Een perfecte 'stevige' truffel om mee te microdoseren als je al ervaren bent met microdoseren met truffels. iMicrodose is hersluitbaar (3 x 5 gram) en behoudt daardoor langer de versheid van de truffel, waardoor je de ideale microdosis kan perfectioneren.
___

VOOR € 19,95

Inhoud: 3 x 5 gram - hersluitbaar
Klasse: sterk: voor ervaren microdoseerders

 19,95
Microdoseren met iMicrodose TrinityiMicrodose Triniti (3 sterktes)

GEWIJZIGDE VERPAKKING! iMicrodose Triniti is een speciaal truffelkitje met 3 verschillende soorten Magic Truffels in één pakket, namelijk de Mexicana (mild), de Galindoi (medium) en de Tampanensis (sterk). Dit geeft jou de mogelijkheid om er snel achter te komen welke truffel het meest geschikt is voor jou. iMicrodose is hersluitbaar (3 x 5 gram) en behoudt daardoor langer de versheid van de truffel.
___

VOOR € 17,95

Inhoud: 3 x 5 gram - hersluitbaar
Klasse: Bevat alle drie de sterktes in één pakket

 17,95


Webshop Kermerk

 

SmartPalace geniet van een korte vakantie t/m 26 april 2024.

Maar je kan natuurlijk wel
gewoon je aankopen doen,
en wel met 15% korting
als beloning voor je geduld

GEBRUIK CODE: VAKANTIE15%

Op 27 april sturen we je bestelling naar je toe.