vitamine C belangrijk -Voedingssupplementen

Waarom Vitamine C belangrijk voor je is?

Waarom Vitamine C belangrijk voor je is?

De meeste energieproducten op de markt zitten boordevol cafeïne, suiker of overmatige B-vitamines. Het liefst heb je een supplement dat als basis natuurlijke plantenextracten gebruikt en is gemaakt van of uit natuurlijke ingrediënten. In het lichaam zit vitamine C in de vorm van ascorbinezuur. Dat is ook vaak de basis van een Vitamine C Preparaat. 

Vitamine C uit natuurlijke bronnen, bijvoorbeeld in de vorm van acerola, goji en rozenbottel, of mineraalgebonden ascorbaten worden door de natuurlijks basis doorgaans beter door het lichaam opgenomen.

Voordelen van het nemen van Vitamine C

Immune functie

Dat Vitamine C belangrijk is en bijdraagt aan de interne werking van het immuunsysteem (2), weten we omdat het in bijzonder hoge concentraties wordt aangetroffen in immuuncellen, die een belangrijke rol spelen bij de bescherming van het lichaam. Vitamine C-tekort kan leiden tot het sterven van immuuncellen (3). Bovendien zijn de antioxiderende eigenschappen van vitamine C essentieel voor immuuncellen om indringers te vernietigen en is het belangrijk voor de regulering en beweging van immuuncellen. Uit diverse proeven onder mensen, die gebukt gingen onder een hoge mate van fysieke stress – bijvoorbeeld marathonlopers  – halveerde vitamine C-suppletie het aantal gevallen van verkoudheid. Wat betekent dat als u regelmatig traint of uw lichaam onder druk zet, het verstandig is om voldoende vitamine C binnen te krijgen.

Oxidatieve stress

Dat Vitamine C belangrijk is als antioxidant weten we omdat vrije radicalen door het lichaam aangemaakt worden uit normale lichaamsfuncties maar we krijgen ze ook binnen via bijvoorbeeld blootstelling aan vervuiling, of verbrand eten. Een antioxidant zoals vitamine C helpt om te voorkomen dat vrije radicalen weefsels van ons lichaam kunnen beschadigen. Dit is Vitamine C belangrijk na het sporten of na een fysieke inspanning. Wanneer we trainen of zwaar fysiek werk verrichten, worden onze weefsels beschadigd en raken ze ontstoken. Een kleine beetje ontsteking is overigens goed, want het helpt ons om sterker te worden en sneller te herstellen. De balans hierin is bijzonder delicaat (5)

Zenuwfunctie

Zenuwen, zoals immuuncellen, bevatten ook een hoge concentratie vitamine C. Dat Vitamine C belangrijk is om deze cellen tegen oxidatieve stress te beschermen bij signalering van de zenuwen. Vitamine C kan helpen om uw zenuwcellen in uw hersenen gezond te houden en correct te laten werken (6).

Vermindering van vermoeidheid en uitputting

Zwakte en vermoeidheid kunnen voortkomen uit een tekort aan vitamine C-tekort. We weten dat Vitamine C belangrijk is als regulator van de ijzerbalans. Vitamine C verbetert de opname van ijzer (7) uit plantaardige voeding in het maagdarmkanaal. IJzer draagt ​​bij aan de vorming van hemoglobine. Hemoglobine transporteert in het bloed het zuurstof door het lichaam en speelt dus een belangrijke rol bij het leveren van zuurstof aan uw weefsels, hersenen, spieren en organen.

Referenties:

  • Alleviation of ascorbic acid-induced gastric high acidity by calcium ascorbate in vitro and in vivo. Lee, J.K., et al. 2018
  • Vitamine C en immuunfunctie. Ströhle, A. en Hahn, A., 2009.
  • Vitamine C bij het voorkomen en behandelen van verkoudheid ”, Hemilä, H., et al., 2013.
  • Spierbeschadiging en ontsteking tijdens herstel na inspanning. Peake, J.M., Neubauer, O., Della Gatta, P.A. en Nosaka, K., 2016.
  • Vitamine C-functie in de hersenen: vitale rol van de ascorbaattransporter SVCT2. Harrison, F.E. en May, J.M., 2009.
  • De rol van vitamine C bij ijzerabsorptie, Hallberg, L., et al., 1989.

 

SmartPalace adviseert Vitamine C3 van Puori. Deze voldoet ruimschoots aan de gestelde kwaliteitseisen en behoort tot de beste natuurlijke en voedingssupplementen die verkrijgbaar zijn.

SmartPalace Supplementen

Loading...
Vitamines - Vitamine-C-Complex–120 tabletten


Vitamine C Complex
- 120 tabletten

Vitamine C is betrokken is bij heel veel processen in het lichaam. Het is een antioxidant en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Het is goed voor het concentratievermogen en helpt het bij vermoeidheid. Vitamine C Complex is belangrijk voor de bloedvaten, ondersteunt de vorming van collageen en is belangrijk voor de energiestofwisseling.
___

€ 19,50


Inhoud: 120 tabletten
Bij: vermoeidheid, concentratie, vrije radicalen.

 19,50
Spirulina-240-tabletten-1


Spirulina - 240 tabletten

Spirulina groeit in zoet water en is een groenblauwe fytoplankton alg. Deze algensoort is erg populair onder sporters en mensen die er een bewuste leefstijl op na willen houden, omdat het kan bijdragen aan een verbeterd energieniveau, uithoudingsvermogen en immuunsysteem. Spirulina bevat de 9 meest essentiële aminozuren. Wij adviseren de combinatie spirulina met chlorella.
___

€ 12,95


Inhoud: 240 tabletten
Bij: verbeterd energieniveau, uithoudingsvermogen en immuunsysteem.

 12,95


Webshop Kermerk

 

SmartPalace geniet van een vakantie t/m 30 juli 2024.

Maar je kan natuurlijk wel
gewoon je aankopen doen,
en wel met 15% korting
als beloning voor je geduld

GEBRUIK CODE: VAKANTIE15%

Op 31 juli sturen we je bestelling naar je toe.