Wietzaadjes kweken

Wanneer kan ik het beste mijn wietzaadjes planten?

Wanneer kan ik het beste mijn wietzaadjes planten?

Wanneer je je wietzaadjes planten moet hangt van een aantal factoren af. Ten eerste maakt u de keuze uit autoflower of gefeminiseerde zaadjes. Daarnaast is het seizoen belangrijk en of u binnen of buiten kweekt.

Binnenkweek

Als u binnen kweekt en u maakt gebruik van kunstmatige belichting, dan kunt u op elk moment in het jaar met de kweek beginnen en maakt de keuze uit autoflower of gefeminiseerd ook weinig verschil. De plant zal denken dat het voorjaar is begonnen zodra de lamp aan gaat.

Buitenkweek

Heeft u echter niet de mogelijkheid om binnen te kweken, maar heeft u wel een tuin, een groot balkon, of misschien zelfs een broeikas tot uw beschikking? Dan zijn de seizoenen uiteraard van invloed. Een autoflower kunt in het voorjaar planten en na zo’n 8-10 weken zal de bloeifase in gaan en al snel heeft u heerlijke toppen te drogen hangen. U kunt die in een lang seizoen soms wel drie keer doen. Maar dan is het wel gedaan met de pret, want in de herfst en winter zullen buien in Nederland wietplanten niet overleven.

Buitenkweek met grote opbrengsten

Een voordeel van de gefeminiseerde soort is dat je de kweeklengte kan oprekken en de plant kan laten uitgroeien tot flinke formaten die grote opbrengsten kunnen genereren. Als de plan dus meer groeitijd krijgt, dan zal deze ook meer en grotere bloeitoppen genereren. (Voor de duidelijkheid: de autoflower gaat na 8-10 weken automatisch in de bloei). Zodra de dagen korter worden, krijgt de gefeminiseerde wietplant de trigger om te gaan bloeien. Als je dit goed opgebouwd hebt en je hebt de plant goed verzorgd, getraind, gefimmed etc, dan kan je een enorme opbrengst genereren die je met drie autoflowerkweeks niet zo maar kan evenaren.

Verschil in opbrengst

Om een idee te geven, een autoflower kan zo’n 30 tot 100 gram gedroogde wiettoppen opleveren. Wat voor een tevreden huis smoker meer dan voldoende is natuurlijk als je een aantap plantjes neerzet en dan ook nog eens een aantal kweken weet te produceren. Dat rook je niet zo maar weg. Voor de commerciële kweker is het interessant om het maximale er uit te halen. Een goede buitengekweekte boom kan wel 600 tot 800 gram gedroogde opbrengst genereren. Tel uit je winst.

Dus? Altijd buiten kweken met gefeminiseerd?

Dit hangt echt af van je eigen behoefte, je eigen mogelijkheden en de hoeveelheid wiet die je wil opbrengen. Maar houd bijvoorbeeld ook rekening met overlast. Hoe heerlijk een harsende wietplant voor jou ook mag ruiken, niet iedereen kan het appreciëren en niet alle buren gaan er even geweldig mee om. Als je een paar grote wietplanten in de tuin hebt staan die behoorlijk aan het rieken zijn kan dit klachten van de buren opleveren en je zal niet de laatste zijn bij wie de planten moeten worden weggehaald. En dan is al je werk voor niks geweest.

SmartPalace Wietzaadjes uitgelichtWebshop Kermerk