WAAROM VITALISERENDE PADDENSTOELEN GOED VOOR JE ZIJN?

WAAROM VITALISERENDE PADDENSTOELEN GOED VOOR JE ZIJN?

Vitaliserende paddenstoelen worden ook wel medicinale paddenstoelen of geneeskrachtige paddenstoelen genoemd. Echter mogen we deze namen niet toepassen, maar is wel de term vitaliserende paddenstoel toegestaan. Mycotherapie is sterk in opkomst. Steeds meer mensen willen weten wat vitaliserende paddenstoelen kunnen betekenen om de gezondheid te ondersteunen. Er is heel veel onderzoek naar gedaan. Hieronder geven we een overzicht van de 5 belangrijkste soorten vitaliserende paddenstoelen.

1. Reishi – Vitaliserende paddenstoelen

Reishi is een erg populaire vitaliserende paddenstoel. Dit komt voornamelijk vanwege zijn ondersteunende werking voor de bloedsomloop en de ondersteuning bij stress. Ook tonen meerdere onderzoeken aan dat Reishi het slaapritme sterk kan verbeteren. Aan deze bijzondere paddenstoel wordt o.a. een verbeterde weerstand en meer energie toegeschreven.

2. Turkey Tail – Vitaliserende paddenstoelen

Turkey Tail wordt in China en Japan in de traditionele geneeskunde al duizenden jaren gebruikt. Volgens de oude geneesheren aldaar om ziektes te bestrijden en het immuunsysteem te ondersteunen. Turkey Tail bevat zeer krachtige anti-oxidanten. Van anti-oxidanten weten we dat die bekend staan om het kunnen bestrijden van ontstekingen, maar ook het afremmen van vrije radicalen. Tevens spelen anti-oxidanten een rol bij ontgifting. De prebiotische eigenschappen van deze vitaliserende paddenstoel kunnen het maagdarmstelsel ondersteunen.

3. Lion’s Mane – Vitaliserende paddenstoelen

De vitaliserende paddenstoelen Lion’s Mane zijn in Japan ook al eeuwen lang bekend om ondersteunende en herstellende effecten op de geest. De alkaloïden in Lion’s Mane stimuleren de productie van de lichaamseigen stof NGF. NGF is een belangrijk stofje in je lichaam die de groei van neuronen in onze hersenen positief beïnvloedt. Deze nieuwe verbindingen die aangemaakt kunnen worden door het stofje NGF kunnen de cognitieve vaardigheden gunstig beïnvloeden. Volgens de Japanse oude leer zou Lion’s Mane ook bekend staan om veroudering tegen te gaan.

4. Chaga – Vitaliserende paddenstoelen

Ook Chaga kent een geschiedenis die wel duizenden jaren terug gaat. Chaga betekent ‘de koning van het bos’. In sommige landen heeft deze vitaliserende paddenstoel een bijna goddelijke status. ‘The king of all herbs’ noemen ze Chaga in Amerika. Waar komen deze power-benamingen vandaan? Chaga kan hulp bieden voor een normale werking van het immuunsysteem, een gezonde celdeling ondersteunen en de vorming van rode bloedlichaampjes stimuleren wat goed kan zijn voor je energiehuishouding.

5. Cordyceps – Vitaliserende paddenstoelen

Cordyceps wordt veel door topsporters gebruikt die zware lichamelijke belasting plegen op hun lichaam. Van deze paddenstoel wordt beweerd dat het helpt om de natuurlijke energie te verbeteren. China wist enkele jaren geleden de ene gouden medaille na de andere te winnen op de Olympische Spelen. Er wordt beweerd dat de sporters uit China Cordyceps gebruikten om het energielevel te verbeteren. Ook de geestelijke energie zou een boost krijgen van deze bijzondere vitaliserende paddenstoel.

Hoeveel vitaliserende paddenstoelen zijn er eigenlijk?

Veel meer dan we hier kunnen opsommen. We zijn de kracht van de myceten nog maar net aan het doorgronden. Een mooi vertrekpunt om meer te weten te komen over vitaliserende paddenstoelen is de prachtige documentaire op Netflix: Fantastic Funghi. Wie na het kijken van deze docu nog steeds twijfelt aan de kracht en werking van vitaliserende paddenstoelen zal sowieso erg moeilijk te overtuigen zijn. De documentaire neemt je mee op een reis door de natuur en de invloed van paddenstoelen op ons bestaan en op onze gezondheid. Eén van de mooiste en indrukwekkendste documentaires die we ooit gezien hebben.

 

Een overzicht van de vijftien meest bekende vitaliserende paddenstoelen:

 • Agaricus Bosporus – Champignon
 • Agaricus Blazi Murill – Amandel paddenstoel
 • Auricularia Auricula – Judasoor
 • Chaga – Berkenweerschijnzwam
 • Coprinus Comatus – Geschubde inktzwam
 • Coriolus Versicolor – Elfenbankje – Turky Tail
 • Cordyceps Sinensis – Rupsenzwam
 • Hericium Erinaceus – Pruikzwam – Lion’s Mane
 • Maitake – Eikhaas
 • Pleurotus Ostreatus – Oesterzwam
 • Polyporus Umbellatus – Schermpjeseikhaas
 • Ganoderma Lucidum – Reishi – Gesteelde lakzwam
 • Tremella Fuciformis – Trilzwam
 • Tondelzwam

Hiermee hebben we slechts nog maar een tipje van de sluier weten op te lichten. Over elke vitaliserende paddenstoel kunnen we eindeloos veel informatie kwijt. Ben je geïnteresseerd in de werking van vitaliserende paddenstoelen en wat ze voor jou kunnen bijdragen neem dan gerust contact met onze mycotherapeut op via: 06-52087050.


SmartPalace Vitaliserende paddenstoelen uitgelicht

Loading...
Foodsporen Chaga extract 30ml


Foodsporen -
Chaga extract - 30 ml

Het gebruik van Chaga door de mens gaat wel duizenden jaren terug. Chaga betekent ‘de koning van het bos’ en heeft in sommige landen een bijna goddelijke status. In Amerika wordt Chaga zelfs ‘the king of all herbs’ genoemd. Chaga extract kan hulp bieden aan een normale werking van het immuunsysteem, ondersteuning van een gezonde celdeling en de vorming van rode bloedlichaampjes, lees energiehuishouding.
___

€ 29,95


Inhoud: 30 ml
Kan o.a. hulp bieden bij: Kan ondersteunen bij de bestrijding van vrije radicalen en virale problemen, immuunsysteem en energiehuishouding

 29,95
Foodsporen Reishi extract 30ml


Foodsporen -
Reishi extract - 30 ml

Reishi extract, misschien wel de bekendste vitaliserende paddenstoel wordt ook wel ‘The mushroom of immortality’ genoemd. Al meer dan 2000 jaar gelooft men in China in het anti-verouderingseffect. Het staat symbool voor geluk, genezing en welzijn. Reishi is nog steeds erg populair bij herbalisten in Azie. Maar ook in de westerse natuurgeneeskundigen is de belangstelling steeds groter en horen we steeds vaker over de Reishi extracten.
___

€ 29,95


Inhoud: 30 ml
Kan o.a. hulp bieden bij: verhogen vitaliteit en ondersteuning voor stress, bevorderen betere nachtrust.

 29,95
Foodsporen Lions Mane extract 30ml


Foodsporen -
Lion's Mane extract - 30 ml

Lion's Mane Extract, The Priest of the Mountain. En die naam heeft hij niet voor niks. Het is één van onze all-time favorieten! In Japan is deze paddenstoel al eeuwen lang bekend om zijn vermeende ondersteunende en herstellende effecten op de geest. Lion's Mane extract stimuleert je lichaam om de lichaamseigen stof NGF te produceren. NGF is nodig voor de groei van bepaalde neuronen in onze hersenen.
___

€ 29,95


Inhoud: 30 ml
Kan o.a. hulp bieden bij: optimaliseren van leervermogen, concentratie, geheugen.

 29,95
Foodsporen Cordyceps extract 30ml


Foodsporen -
Cordyceps extract - 30 ml

De Cordyceps militaris paddenstoel komt uit de Tibetaanse en Chinese geneeskunde en wordt talloze eigenschappen toegekend. De paddenstoel wordt veel gebruikt door topsporters voor zijn vermeende energiegevende effecten. Het verrijkt vloeibaar extract van Foodsporen helpt bij het activeren van de natuurlijke energie en de geestelijke energie in het lichaam.
___

€ 29,95


Inhoud: 30 ml
Kan o.a. hulp bieden bij: activeren natuurlijke en geestelijke energie.

 29,95
Foodsporen Turkey Tail extract


Foodsporen -
Turkey Tail extract- 30 ml

Turkey Tail extract behoort tot de lijn der vitaliserende paddenstoelen. Het is een vloeibaar en krachtig extract, vervaardigd uit een sterk concentraat van de Coriolus versicolor paddenstoel. Al duizenden jaren wordt ‘Turkey Tail’ geprezen in Japan en China. Traditioneel wordt het in thee genuttigd. Met Foodsporen bieden we u een eerlijk, krachtig en puur product aan.
___

€ 29,95


Inhoud: 30 ml
Kan o.a. hulp bieden bij: ondersteuning van het immuunsysteem, bestrijding ontstekingen en het ontgiften van het lichaam.

 29,95
Foodsporen-power-5-extract


Foodsporen -
Power 5 extract - 30 ml

Het Power 5 vloeibaar extract is speciaal samengesteld met de 5 meest krachtige paddenstoelen uit ons paddenstoelen assortiment. Wanneer je de volle effecten van onze 5 krachtpatsers tezamen wilt ervaren dan is het Power 5 paddenstoelencomplex precies wat je zoekt! Iedere capsule (plantaardig, veganistisch) is gevuld met uiterst geconcentreerde paddenstoelenextracten die zijn vervaardigd uit de vruchtlichamen van de paddenstoelen.
___

€ 29,95


Inhoud: 30 ml
Kan o.a. hulp bieden bij: perfecte combinatie van de 5 vitaliserende paddenstoelen in ons assortiment. Een echte aanrader!

 29,95